Het reinigen van de poriën wordt steeds populairder. Het is ook dé manier om pukkeltjes en mee-eters te voorkomen. Deze Cleansing Lotion van Makari belooft de poriën te reinigen en heeft een antiseptische werking. Ik kende het merk nog helemaal niet dus ik was erg benieuwd.

MAKARI

Makari de Suisse is een merk dat in Nederland nog vrij onbekend is. Het merk richt zich specifiek op mensen met een donkere huid. Juist omdat er zo weinig producten voor dit huidtype verkocht werden. Het merk heeft een assortiment van skincare, haarverzorging en make-up.
De producten zijn gemaakt van natuurlijke ingredienten zoals Argan olie, wortel olie, en kaviaar die zorgen voor hydratatie en verzorging van de huid.
Verder zorgen de producten voor vermindering van donkere plekjes, acné littekentjes en stretch marks.  Tot slot bevat het merk geen hydrochinon dat bekend staat om schadelijke uitwerking, vooral op de donkere huid.

DEEP CLEANSING LOTION

PORIE REINIGING MET MAKARI

Ik heb natuurlijk geen donkere huid. Iets donkerder dan de algemeen Nederlandse vrouw maar niet donker. Dit product is dan ook niet persé gericht voor de donkere huid maar zorgt er wel voor dat bijvoorbeeld pigmentvlekjes vermindert worden en maakt de huid egaler.
Deze Makari Deep Cleansing Lotion is speciaal bedoeld om de poriën diep te reinigen. En daar houd ik van. Sinds ik producten gebruik die dit beloven is mijn huid écht opgeknapt. Ik was dus heel benieuwd naar deze lotion.
Het belooft de vochtbalans te herstellen en de verstopte poriën te reinigen, perfect dus voor mensen met een lastig huidje en mensen die last hebben van hardnekkige puistjes. Juist óók omdat de lotion 100% natuurlijke ingrediënten bevat
De antiseptische olieën reinigen niet alleen de oppervlakte van de huid maar ook diep van binnen. Deze lotion is geschikt voor mensen met een vette huid.

PORIE REINIGING MET MAKARI
PORIE REINIGING MET MAKARI

Ten eerste moet ik zeggen dat ik het flesje ontzettend mooi vind. Het is een ruitvormig flesje (dat ik overigens nog nooit eerder heb gezien) en is wit met gouden accenten. Het oogt erg luxe.
Ook de geur vond ik meteen al erg lekker, ik ruik de antiseptische oliën volgens mij, het ruikt namelijk ook een beetje ‘desinfecterend’ maar niet op de ziekenhuis manier. Juist een lekkere geur waarvan ik het gevoel krijg dat mijn huid inderdaad schoon wordt gemaakt.
Wat ik wel mis is een soort pompje. Ik hou van pompjes, ik kan er niets aan doen. En doordat het flesje van hard plastic is kun je er ook niet in knijpen. Dat maakt het dus iets lastiger om de lotion eruit te krijgen.

PORIE REINIGING MET MAKARI
PORIE REINIGING MET MAKARI

De lotion zelf is wit van kleur en heeft inderdaad een lotion-achtige textuur. Dunner dan een crème waardoor het fijn aanbrengt op het gezicht.
Het is de bedoeling dat je deze lotion aanbrengt op een vochtige huid en dit lekker in masseert om het vervolgens weer af te spoelen met warm water. Net als je doet met andere reinigingsproducten.
De lotion voelt heel zacht aan op de huid en na het afspoelen voelt de huid ook niet droog of trekkerig aan. Het lijkt mijn huid inderdaad te hydrateren zonder het vet te maken.
Zelf gebruik ik deze lotion ook wel eens als een soort ‘dagcrème’. Ik spoel het dan dus niet af maar laat het een paar uurtjes op mijn gezicht zitten. Hier voel of zie je overigens niets van verder. Maar ik merk dat mijn huid hierna echt superlekker zacht en gehydrateerd aanvoelt! Tip dus!

PORIE REINIGING MET MAKARI

Van het merk had ik dus nog niet eerder gehoord maar ben wel al fan van deze lotion. Ik vind hem echt heerlijk en ik merk dat het mijn huid goed doet. Ook ik heb een lastige huid, snel gevoelig voor puistjes. Deze lotion maakt mijn huid wat rustiger lijkt ook wel.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Deze fles bevat 140ml en kost €29,95. Omdat je er maar weinig van nodig hebt doe je ook wel lang met de fles. Ik vermoed een maandje of 2 a 3 als je het iedere ochtend en avond gebruikt.
Dit merk, en dus ook dit product, is verkrijgbaar op de website van Shytobuy. Een website met een heleboel leuke, handige en fijne cosmetica producten. Waarom heet het dan Shy To Buy? Omdat hier ook producten te vinden zijn voor gênante lichaamsproblemen. Neem maar even een kijkje. Best interessant!

Heb jij wel eens een porie reinigende cleanser gebruikt?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf $

May