Make-up primers zijn zeg maar de cherry on the cake. Alleen breng je de primer dan als eerste aan. Wat doet een primer precies? En hoe moet je deze gebruiken?
Die antwoorden vind je in dit artikel waarin ik de budget primers van MUA uitprobeer.

PRIMERS

First of all. Een primer breng je aan ná je huidverzorging en vóór je make-up. Een primer zorgt er namelijk voor dat je huid klaar is voor je make-up, je foundation egaler en mooier op de huid zit en ook zorgt het ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Very handig dus. En voor mij onmisbaar.
Nu heb je een heleboel verschillende primers. Zo heb je bijvoorbeeld primers die de huid mat maken, primers die de poriën kleiner doen laten lijken, primers die de rimpeltjes en lijntjes opvullen en primers die vlekken op de huid corrigeren. Er bestaan nog een heleboel verschillende soorten maar you get the point. Ze zijn er in alle soorten en maten en voor ieder wat wils.

Primers en spray’s heb je in alle soorten en maten en voor ieder wat wils

Een setting spray is weer wat anders. Deze gebruik je ná je make-up en zorgt er ook weer voor dat je make-up langer blijft zitten maar ook hier zijn weer heel veel verschillende soorten. Een matterende spray, een hydraterende spray, een fixing spray (die zet je make-up echt vast), een verfrissende spray en bijvoorbeeld nog een spray met huidverzorging erin.

Ik heb vaker geschreven over primers & spray’s dus als je nieuwsgierig bent klik dan op het woordje. Vandaag probeer ik de budget primers van het merk MUA uit. De Matte Perfect Primer, de Hydro Primer en de Mattify Fixing Mist.

HYDRO PRIMER

REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA

De Skin Define Hydro Gelprimer heb je al voor €6,99 en vind je in een potje. Ook eens leuk want dat zie ik niet vaak. Zorg er dan wel voor dat je met schone vingers de primer uit het potje pakt.
Anyways, eerst wat informatie over deze primer. Het belooft je huid te verfrissen en te hydrateren en heeft een lichtgewicht formule.
Het maakt ook je huid glad, het vervaagt lijntjes en zorgt voor een gelijkmatige teint.
Deze primer heeft dus meerdere functies voor een klein prijsje. Ik was heel benieuwd hoe het me zou bevallen.

REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA
REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA

De substantie van de primer vind ik supervreemd aanvoelen. Het is hetzelfde als een drilpudding. Je hebt er maar heel weinig van nodig en het trekt snel in de huid.
De geur is trouwens echt heel lekker. Het ruikt fris, naar zeep denk ik. Die geur is na het aanbrengen na een minuutje trouwens wel weg.
Mijn huid voelt inderdaad wat gladder aan maar heeft niet dat mega gladde effect. Het vult inderdaad de kleine lijntjes wat op en geeft met ook een gehydrateerd gevoel.
Wel is het jammer dat ik van dit product wat pukkeltjes kreeg. Ik denk dat het teveel vocht voor mijn huid was. Ik heb een gecombineerde huid dus een overdosis vocht is ook niet handig..
Not working for me dus. Maar als je een hele droge huid hebt dan kan ik me voorstellen dat deze primer superfijn is. Ook om de make-up niet uit te laten drogen op je gezicht.

MATTE PERFECT PRIMER

REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA

De Skin Define Matte Perfect Primer is eigenlijk het tegenovergestelde van de vorige primer. Dit is namelijk een primer bedoeld voor de vette, gevoelige huid en geeft dus géén vochtboost aan je huid.
De tube kost ook €6,99 en bevat Vitamine E en Jojoba. De primer belooft de huid te matteren en een gladde basis te geven die perfect is voor de foundation.

REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA
REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA

Deze primer is veel dunner van substantie dan de Hydro primer. Je moet ook voorzichtig knijpen in de tube anders komt er veel te veel uit.
Toch is het ook een beetje gel-achtig maar geeft het mijn huid een véél gladder gevoel dan de vorige primer. Ik vind het heerlijk. Want mijn foundation komt echt beter op mijn huid als ik een primer gebruik die mijn huid gladder maakt.
Of het de huid écht matteert durf ik niet te zeggen want ik gebruik sowieso ook altijd een translucent powder. Dus mijn huis glimt sowieso altijd meer na het aanbrengen van een foundation. Wel heb ik het gevoel dat mijn huid langer mat blijft.

MATTIFYING MIST

REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA

Tot slot is er nog de Pro Base Mattifying Fixing Mist die ook verkrijgbaar is voor €6,99.
Deze spray voorkomt dat je huid gaat glimmen én zorgt ervoor dat je make-up de hele dag op haar plaats blijft zitten. De mist laat geen olie-achtig laagje achter.

Ik moet eerlijk zeggen dat een fixing mist bij mij nog nooit een olie-achtig laagje heeft achtergelaten maar ze zullen vast bestaan.
Deze fixing mist is in ieder geval superfijn. Als je me al wat langer volgt heb je deze vast al voorbij zien komen in een winactie. De mist trekt ook lekker snel in en geeft een ietwat trekkerig gevoel voor eventjes. De geur is niet heel denderend. Je ruikt het bijna niet maar het doet me een beetje denken aan een lijmgeur. Na een paar seconden is de geur weg en na een paar minuten is het trekkerige gevoel ook alweer weg. Ik vermoed dat het het overtollige olie opneemt.
Het maakt de huid inderdaad minder glimmend. Ik vond het al een fijn product.

VERKRIJGBAARHEID

REVIEW BUDGET MAKE-UP PRIMERS VAN MUA

Het merk MUA is verkrijgbaar bij Kruidvat. Zowel in de winkel als online. Online heb je sowieso het hele assortiment beschikbaar als je iets in de winkel niet kunt vinden!

Welk product zou jij wel willen uitproberen?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May