Yes, we hebben weer een mooi budget artikel! Namelijk de nieuwste producten van Essence. Het merk dat je altijd eventjes doet stoppen als je erlangs loopt in de Kruidvat. Deze nieuwste Essence goodies heb ik voor jullie uiteraard weer op een rijtje gezet inclusief swatches. Enjoy!

ESSENCE

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

Essence is een superfijn budget merk dat volgens mij voor iedereen wel bekend is inmiddels. Sommige mensen associeren het merk vooral met jonge meiden vanwege alle felle kleurtjes. Maar vergis je niet, er zitten ook een hoop pareltjes tussen voor de niet-pubers.
Volgens mij komt Essence echt regelmatig met nieuwe items en deze keer koos ik voor een aantal lippies en een holographic highlighter!!

HOLOGRAPHIC HIGHLIGHTER

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

Oke, ik begin met de Holographic Highlighter die onder de officiële naam Essence 10 Be Unique Be A Unicorn Prismatic Hololighter Stick doorgaat. Uhm HALLO BE UNIQUE BE A UNICORN?!? Dat is mij op het lijf geschreven obviously. De stick is te koop voor slecht €3,59 en is heul snel uitverkocht.
Dit is simpelweg een highlighting stick die je aanbrengt op de ‘normale’ plekken waar je altijd je highlighter aanbrengt. Dus op je jukbeenderen en onder de wenkbrauw. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker knallie te doen en het ook op het puntje van je neus aan te brengen en op de cupid bood van je lippen.

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

Oh hello pretty! De swatch vind ik al fantastisch. Normaal gesproken kies ik eerder voor een goudkleurige highlighter maar dit knalt er wel lekker uit. Dus voor die echte shine moet je dit product wel hebben.
Het holografische zie ik ook terug, als je beweegt in het licht dan reflecteert de highlighter in verschillende kleuren. Love it! Ik kies zelf eerder in de winter voor een highlighter als deze omdat het een koele ondertoon heeft. In de zomer ga ik eerder voor een bronzy look. Maar als je zelf ook een koele ondertoon hebt in je huid kun je dit gewoon hebben!
Enige nadeel: Ik deed de stick open en hij viel er zomaar uit.. Beetje jammer. Maar na even terug proppen zat hij er ook weer gewoon in. Dat zijn dus wel de kleine dingetjes waaraan je merkt dat het budget producten zijn. En voor die prijs ga ik er ook niet mee terug.

LIPLINER

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

De lipliner Soft Contouring is een liner zoals hij het al zegt. To the point en zacht. Deze lipliners kosten maar €0,99 cent per stuk! En dat is echt heel weinig. Ik was dus benieuwd hoe de liner me zou gaan bevallen.
Ik heb de kleur ‘Sucker for Grey’ en zoals je zult denken is het een grijze kleur, nee het is een mooie diep roze/ paarse / rode kleur. I like it in ieder geval en heb veel lippies die deze kleur wel een beetje hebben.

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

Het pigment van het potloodje is prima. Aangezien de naam Soft Contouring luidt verwachtte ik ook geen keihard pigment in het potlood.
De lijnen zijn juist heel zacht en absoluut niet hard. Perfect dus als je een natuurlijke en zachte uitstraling wilt hebben. De kleur vind ik ook mooi alleen blijft het potlood niet uren zitten, had ik ook niet verwacht voor nog geen euro maar zeker de moeite waard voor het geld. Deze ga ik absoluut vaker gebruiken.

LIPSTICK

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

Door naar de lipstick! Want bij de lipliner hierboven past deze kleur perfect. Het is de Ultra Last Instant Colour Lipstick in de kleur 05. So Ungrey Tful. De lipstick kost €2,39 en is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, net als de liner.
De lipstick belooft ultieme dekking te geven in één beweging en een lichtgewicht gevoel te geven zonder de lippen uit te drogen.
Door deze beschrijving ga ik ervan uit dat de lipstick geen hoge glans bevat maar een redelijk matte finish heeft.

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

Zeker een hele toffe kleur. Het wordt meer een beetje paars-achtig en doet me ook een beetje denken aan een donkere taupe kleur.
De lipstick is inderdaad mat qua finish maar geeft geen droog gevoel zoals het al zegt, ik heb daar persoonlijk al snel last van dus ik kan alvast zeggen dat het bij mij een mooie gladde finish geeft.
De lipstick geeft wel iets af en is na een paar uur wel toe aan wat bijwerking maar desalniettemin ben ik heel tevreden over de lipstick en vind ik de kleur absoluut gorgeous!

METALLIC LIQUID LIPSTICK

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

De Metal Shock collectie van Essence vind ik persoonlijk heel tof. Ik hou echt van Metallic make-up. Zo hebben ze oogschaduws, lipsticks, highlighters en liquid lipsticks in deze collectie.
Dit is de Metal Shock Lip Paint in de kleur 04 Mercury en kost €3,39. Deze ‘Lip Paint’ vergelijkbaar met een liquid lipstick belooft je lippen een fluweelzachte, matte finish zonder te plakken.

NIEUWSTE ESSENCE MAKE-UPPIES

Ten eerste, de dekking is echt heel goed! Na 1 keer aanbrengen krijg je het effect van hierboven op de swatch foto. De kleur is voor mijn huidtint helaas iets te licht maar voor lichtere huidjes is dit een heel mooie metallic matte kleur.
Over het product zelf ben ik sowieso te spreken. De finish is inderdaad mat met een metallic effect en droogt dus op zonder de lippen erg uit te drogen (tip: wel even een balm aanbrengen ervoor) en plakt daardoor dus ook niet.
Deze lippies zijn in meerdere kleuren te krijgen, ook lekker diepblauw. I love it.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Waarschijnlijk weten jullie allemaal wel dat het merk Essence bij vrijwel iedere Kruidvat te koop is. Ook kun je de make-up makkelijk online bestellen via de website van Kruidvat. Daarna kun je ervoor kiezen om je bestelling geleverd te krijgen op je thuis adres of om het gratis op te halen bij een Kruidvat filliaal.
Happy shopping!

Gebruik jij wel eens Essence producten?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May