Hebben jullie wel eens je wenkbrauwen geverfd? Ik niet, ik ben nog een wenkbrauw verf maagd. Hoewel ik weet hoeveel werk het kan zijn. Mengen, aanbrengen, laten zitten en voor lul lopen…
Deze wenkbrauw verf van Solligne is anders. Bevat geen waterstofperoxide, je hoeft er geen uren mee rond te lopen én je hoeft het niet te mengen. Ik was in ieder geval benieuwd en heb het geprobeerd. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik het heb gedaan!

SOLLIGNE WENKBRAUW- & WIMPERVERF

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Oké, het verven van je wenkbrauwen en wimpers kan een drama zijn. Ik hoor van veel vriendinnen dat het lang duurt, je kunt er allergische reacties van krijgen en het is gewoon een gedoe.
Ik verwachtte, toen ik dit pakketje kreeg, eerlijk gezegd ook dat ik het moest mengen dus had ik al een kommetje klaar staan haha.
Nu ben ik dus een wenkbrauw-verf-maagd en heb ik het nog nooit eerder gedaan. Mijn brows zijn namelijk donker van kleur (bijna zwart) maar heb natuurlijk zoals iedereen dat heeft, ook blonde haartjes.

Toen ik bij de brow bar was hebben zij mijn wenkbrauwen ook geverfd en toen dacht ik ‘hè? Dit had ik eerder moeten doen joh!’. Door de verf werden mijn blonde haartjes ook donkerder en kun je dus een heel mooie vorm maken zonder gebruik van make-up.
In deze verf zit trouwens ook geen waterstof peroxide, iets waar veel mensen niet zo goed tegen kunnen en wat dus ook minder schadelijk is voor de huid.

INHOUD

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

In het doosje vind je de bovenstaande dingen. Een activator (hiermee activeer je de verf), de verf (in de tube), twee wattenstaafjes om de activator mee aan te brengen, een wenkbrauw/wimper borsteltje om de verf mee aan te brengen en een zakje vaseline om de huid eromheen te beschermen.

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL
BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL
BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL
BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

STAP VOOR STAP WENKBRAUWEN VERVEN

Ja, nu zul je misschien denken dat ik raar ben. Dat klopt, ben ik ook. Ik gebruikte namelijk tape om de vorm van mijn wenkbrauwen lekker strak te houden.
In principe is de vaseline daarvoor bedoeld maar ik dacht bij mezelf ‘Als ik nu tapes plak dan krijg ik ook een strakkere brow’. Hieronder laat ik met foto’s zien wat ik heb gedaan.

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Dit is de ‘Before’ foto. Hier heb ik mijn natuurlijke wenkbrauw zonder make-up of andere poespas.
Zo kun je goed zien hoe mijn wenkbrauw eruit ziet voor het verven.

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Mijn prachtige creatie met tape! Haha! Ik ben vergeten een foto te maken van het aanbrengen van de activator. Maar dat heb ik met een wattenstaafje gedaan. Overal heb ik dit aangebracht binnen de tape. Je kunt dit dus ook doen met vaseline.

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Vervolgens pak ik het tubetje verf (die doorzichtig is trouwens) en doe er een beetje van op het borsteltje waarna ik het vervolgens door mijn wenkbrauw borstel. Overal waar ik de activator heb aangebracht. En ik zie meteen al de haren donkerder worden!

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Daarna trek ik de tape eraf (lekker!) en laat ik het goedje even inwerken. Op het pakketje staat dat het maar 30 seconden nodig heeft maar ik heb het voor de zekerheid toch iets langer laten intrekken en het vervolgens eraf gehaald.

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

De verf heb ik eraf gewassen met eerst water en daarna wat gezichtsreiniger om alle restjes weg te krijgen.
Zoals je ziet heeft het óók mijn donkere haartjes een mooie kleur gegeven maar ook de blonde haartjes en is mijn wenkbrauw veel voller!

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Om het geheel af te maken heb ik tot slot nog alle wilde haartjes weggehaald met de Tweezerman die ik erbij kreeg. Foto’s hiervan zie je verderop in dit artikel.

BEFORE

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

AFTER

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Oke, my brow isn’t perfect maar het ziet er een stuk strakker uit op de na foto! Ik heb verder geen enkel make-up product op de ‘na-foto’ gebruikt maar heb alleen de wenkbrauw wat gekamd.
De wenkbrauw lijkt voller, heeft een mooiere diepe bruine kleur en is ook wat strakker. I like it! Waarom heb ik nooit eerder mijn wenkbrauwen geverfd??
De verf is trouwens verkrijgbaar in Brown, Brown-Black en Black. De verf in deze review is de Brown-Black. De verf is te koop voor €14,95 bij onder andere bol.com, wehkamp en verschillende drogisterijen.

TWEEZERMAN

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Nog even kort over de Tweezerman. Mijn favoriete brow tool. Ik gebruik dit merk al JAREN en ik kan ook niet meer zonder. Ooit heb ik een pincet van een ander merk gebruikt en ik moet eerlijk zeggen dat er niets boven de Tweezerman gaat.

BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL
BROWS ON FLEEK: SOLLIGNE WENKBRAUWVERF TUTORIAL

Deze Tweezerman kost rond de €20 en dat is op zich wel een hoop geld voor een pincet. Alleen kun je deze in principe je hele leven gebruiken. Ze slijpen hem namelijk weer bij voor je als dat nodig is. Gratis.

Heb jij je wenkbrauwen wel eens geverfd? En was dat een hoop werk?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May