Een mousse kennen we allemaal wel. Voor het haar, voor onder de douche en als face wash bijvoorbeeld. Maar deze bodylotion mousse is nieuw, althans voor mij wel. Een lekkere luchtige mousse als bodylotion. Ik was benieuwd. Lekker of niet? 

KNEIPP

Kneipp heeft eigenlijk helemaal geen introductie nodig. Het is een alom bekend merk volgens mij. Leuk misschien om toch kort iets te vermelden over het merk en de geschiedenis. Interesseert je dit niet? Scroll dan even verder naar de review.

Mijn overgroot oma bestond nog niet eens toen Kneipp begon

Kneipp is een merk dat echt allang bestaat en bekend staat om haar natuurlijke ingredienten. Misschien was dit merk wel één van de eerste merken die deze hype van nu introduceerde. Want in 1891 werd dit merk geboren. Ja, toen bestond mijn overgroot oma nog niet eens.
Kneipp staat voor innerlijke balans en gebruikt verschillende formules die allemaal op natuurlijke basis zijn en waarvan is aangetoond dat deze formules en ingredienten voordelen heeft voor lichaam en mind.
Verder hebben ze oog voor het milieu bij het maken van hun producten, testen ze absoluut niet op dieren en fun fact: de heer Kneipp is eigenlijk een apotheker.

KNEIPP BODYLOTION MOUSSE

BODYLOTION MOUSSE: FIJN OF NEIN?

Het nieuwste product van Kneipp is de Bodylotion Mousse Amandelbloesem. Uiteraard uit het Amandelbloesem assortiment. De fles bevat 200ml en kost €9,99.
Vanaf nu dus geen excuses meer om je dagelijkse huidverzorging over te slaan want met deze mousse is dat heel gemakkelijk en snel te doen. Twee keer sneller klaar dan een regulier bodylotion product.
Het is een luchtige mousse die zacht is voor de gevoelige huid. Het belooft snel in te trekken zonder plakkerig gevoel en ruikt ze heerlijk vanwege de toegevoegde natuurlijke oliën zoals onder andere amandelolie.
Verder bevat de mousse nog essentiële vetzuren, Vitamine A, B en E en waardevolle mineralen en proteïnen.
Wat de mousse dan weer niet bevat is paraffine, siliconen en minerale oliën. Ook zitten er geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen in. Superfijn, want juist die ingrediënten doen je huid niet goed.

BODYLOTION MOUSSE: FIJN OF NEIN?
BODYLOTION MOUSSE: FIJN OF NEIN?

Ik ben sowieso fan van de Kneipp producten. Vooral ook vanwege de geuren. Ze ruiken namelijk altijd lekker en je blijft het vaak ook lang ruiken. Daar hou ik van.
Dit product was sowieso helemaal nieuw voor mij, ik heb nog niet eerder een bodylotion mousse uitgeprobeerd. Het leek me best wel fijn. Al was ik ook wel benieuwd of het dan ook echt snel intrekt. De mousses die ik ken (haarmousse en showermousse) plakken natuurlijk op de huid als je ze niet afspoelt…
De fles is ten eerste lekker luchtig qua gewicht. Er zit een beveiliging op het druk knopje, tenminste alleen als je het voor de eerste keer gebruikt.
Ik was zo enthousiast dat de mousse tegen de televisie aan spoot. Oeps, waarom doe ik het dan ook precies daar? Haha. De keer erna spoot het er niet zo hard uit hoor. Het is alleen de eerste keer dat je het product gebruikt.

De mousse zelf ruikt heel erg lekker. Subtiel naar amandel. Geen intense geur maar heel zacht. De mousse zelf voelt luchtig aan en je hebt er maar weinig van nodig. Doe dus een beetje zuinig met spuiten.
Het trekt inderdaad heel snel in! Grappig. Ook voelt de huid wat gehydrateerder aan. Zelf ben ik toch meer voorstander van een lotion of butter. Die is trouwens ook in deze lijn verkrijgbaar.
Maar als je van snel houdt, dan is dit zeker een leuk product om eens te proberen.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Kneipp zijn te koop in vrijwel alle drogisterijen in Nederland. Denk aan Etos, Trekpleister, Kruidvat enzovoorts.
Ook kun je de Kneipp producten natuurlijk online vinden en voor meer informatie over de producten zelf kun je terecht bij de website van Kneipp. Via deze site kun je trouwens ook doorklikken om de producten te kopen!

Heb jij al eens een bodylotion mousse gebruikt?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May