Ik ben gek van Face mists/sprays. Heerlijk om te gebruiken na je make-up of gewoon door de dag heen. Deze face mist van Alpha H bevat de dagelijkse essentiële vitaminen voor de huid. Ik ben benieuwd. Ik hou van zulke producten. Lees je mee?

ALPHA H

FACE MIST MET VITAMINEN VAN APLHA H

Hebben jullie al eens van het merk Alpha H gehoord? Ik zelf nog niet. Het is een Australisch merk en is daar al redelijk huge. Het merk wordt in 25 landen verkocht en heeft zelfs een hoop salons verspreid over deze landen. Oh, en het wordt bij Sephora verkocht!
De producten van het merk bevatten veel natuurlijke ingrediënten en zorgen voor een gezonde huid. Alpha H staat ook voor simpelheid, ze willen geen poespas maar maken juist producten die multifunctioneel zijn en ook heel belangrijk, ze zijn diervriendelijk! Wat betekent dat ze nooit op dieren testen 🙂
In dit artikel test ik de Daily Essential Vitamin Mist uit en vertel wat het product precies belooft.

DAILY ESSENTIAL VITAMIN MIST

FACE MIST MET VITAMINEN VAN APLHA H

Oke, de Daily Essential Vitamin Mist dus, van Alpha H heb je al voor €38,95 in een flesje dat 100ml bevat.
Het is een face mist dat vitaminen bevat die de huid geven wat je nodig hebt. Zeker in de herfst en de winter, je zit dan namelijk vrijwel altijd binnen en staat je huid bloot aan bijvoorbeeld straling (pc, telefoon, televisie etc.).
Blauw licht van apparaten worden ook wel HEV-licht genoemd (high energy visible). Laats bleek uit onderzoek dat dit licht veel schade aan de huid veroorzaakt. Blauw licht breekt binnen 8 minuten 21% van de hoeveelheid Vitamine A in de huid af. Wauw….
Naast blauw licht is luchtvervuiling ook een schadelijke invloed op de huid. Roet en uitlaatgassen leidt tot 20% meer pigmentatie op de wangen en het voorhoofd. Shocking hè?

Het is shocking hoeveel negatieve invloed je telefoon heeft op je huid!

Anyways, deze mist is dus ontwikkeld om je huid te beschermen tegen al deze schadelijke invloeden. 80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door bovenstaande agressors. Dus het zou fijn zijn als je dit wat kunt verminderen.
De mist bevat 3 ingrediënten die de licht- en luchtvervuiling op natuurlijke, maar zeer effectieve manier blokkeert en neutraliseert.

  • Pollushield: Dit is een polymeer dat in staat is m zware metalen aan zich te binden en te verwijderen. Verder neutraliseert het vrije radicalen en legt het een ieniemienie schildje op de huid waardoor de luchtvervuiling niet meer in aanraking kan komen met de huidcellen. Verder helpt Pollushield de al aanwezige schadelijke stoffen af te voeren en te neutraliseren.
  • Cureberry: Dit is een extract uit de bladeren van de blauwe bosbes. Dit ingrediënt stimuleert de huideigen aanmaak van glutathion. Het meest krachtige anti-oxidant wat het eigen lichaam heeft. Verder heeft cureberry een remmende werking op de aanmaak van enzymen die de collageen en enzymen afbreken.
  • Vitamine ABCDE Complex: Ja hoor, helemaal compleet dus. Deze vitamines zijn rijk aan anti-oxidanten.Vitamine A remt het huidverouderingsproces af, Vitamine B hydrateert, Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert pigment en littekentjes, Vitamine D verzacht en Vitamine Ondersteunt hydratatie en huidherstel.

Verder bevat de spray nog kalmerende en hydraterende stoffen als aloë vera, lavendel, toverhazelaar, sinaasappel extract en geranium olie.

FACE MIST MET VITAMINEN VAN APLHA H
FACE MIST MET VITAMINEN VAN APLHA H

Natuurlijk heb ik deze mist zelf ook uitgeprobeerd. Ik ging vorige maand naar Griekenland en heb de mist meegenomen in het vliegtuig en naar het strand.
Ik moet zeggen dat ik hem echt vaak heb gebruikt. Heerlijk ook op het strand als ik het heel erg warm had, om mezelf even op te frissen. Maar ook superfijn voor in het vliegtuig met die droge airco lucht.
De verpakking en het flesje vind ik persoonlijk heel mooi. Ik hou van wit, het straalt minimalisme en luxe uit. Het flesje heeft een handmatig pompje waarmee je de spray op je gezicht pompt.
Het is een fijne mist die op het gezicht komt, wel zorgen dat je het flesje ongeveer 20 cm van het gezicht afhoudt.
De geur vind ik heel fijn! Ik ruik vooral een frisse citrus geur, maar het ruikt ook lekker kruidig. Zoals producten met natuurlijke ingrediënten vaak ruiken. Ik hou ervan!
De lavendel piept ook een beetje door, zodat het ook ontspannend werkt. Een heerlijke face mist die ik echt heel vaak heb gebruikt en nog ga gebruiken.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Zoals ik al aangaf is het merk van Australische afkomst.  Het merk is in veel verschillende landen te koop. Maar voor jullie zal ik alleen de Nederlandse en Belgische verkooppunten noemen, anders krijg je nogal een lijstje voor je kiezen 😉
Alpha H wordt verkocht bij de webshop van Alpha H zelf, bij Skinnovators en bij de welbekende The Make-up Spot. Wil je de producten eerst uitproberen? Dan kun je de fysieke verkooppunten vinden op de webshop van Alpha H die ik hiervoor genoemd heb!

Kies jij liever voor een setting spray of voor een vitamine spray?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May