Wie dacht dat sheet maskertjes alleen maar binnen de Koreaanse huidverzorging te vinden was is wrong! Want our favorite skincare merk Estée Lauder heeft ze ook! Weliswaar zonder poespas maar juist daarom geeft het ook meer een luxe gevoel.
In dit artikel vind je mijn review over het sheet masker en het oogmasker. Inclusief gênante foto’s 😉 Enjoy. 

POWERFOIL MASK

SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER

There we go! Ik begin met het Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerful Mask, een mond vol! Een pakketje van 5 maskers kost gemiddeld €95. Jep, dat is redelijk prijzig. Je moet dus echt wel van Estée houden of het geld ervoor over hebben om deze maskers te kopen. Je gebruikt een masker ongeveer één keer per week of minder, dus in principe duurt het wel langer dan een maand voor het op is.
Maar goed, wat doet het masker dan precies? Het is het allereerste foliemasker ter wereld en heeft een dubbele matrixstructuur. De binnenste matrix geeft de geconcentreerde behandeling vrij, terwijl de buitenste matrix een beschermende cocon maakt waardoor de ingredienten tot 25 keer sneller de huid doen indringen dan een katoenen sheet masker.
Het masker helpt het vocht vast te houden voor een langdurige hydratie. Ideaal dus als je je huid een boost wilt geven. Zeker in de winter, of na een vliegreis of gewoon als je een zware week hebt gehad.

SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER
SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER

Het masker bestaat uit twee delen. Grappig, want dat heb ik ook nog nooit eerder gezien. Zo is er een deel voor het onderste deel van het gezicht (mond en kin) en een deel voor het bovenste deel (ogen en voorhoofd). Samen wordt het één geheel over je hele gezicht.
Ik moet zeggen dat ik het eerst een beetje onduidelijk vond allemaal. Juist door de twee delen, welke kant moet nu op het gezicht en hoe lang moet dit masker opblijven omdat het ‘night repair’ in de titel heeft. Moet het dan ’s nachts? Lijkt me stug, de hele nacht. Ik zet het wel even op een rijtje.

SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER
SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER

Het masker draag je niet ’s nachts maar gewoon wanneer het jou uitkomt. Het moet ongeveer 10 minuten op het gezicht blijven zitten. Je brengt het masker aan met de zilveren kant aan de buitenkant. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de geur niet heel aantrekkelijk vind. Niet echt vies, maar werd er ook niet heel vrolijk van moet ik zeggen.
Na de 10 minuten is het de bedoeling om de sheets van het gezicht te halen en wat er nog op de huid zit lekker in te masseren. Dus NIET afspoelen. Het serum blijft namelijk doorwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld wel gaan slapen 🙂
Ik ben vaak erg sceptisch over dit soort dingen maar ik moet zeggen dat ik echt meteen verschil zag. Mijn huid was zachter, egaler en absoluut gehydrateerd. Ik vind de prijs wel redelijk hoog maar het product doet wel wat het belooft.

RECOVERY EYE MASK

SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER

Joe, door naar het oog masker. Want dat neemt het sheet masker niet mee namelijk. Het Concentrated Recovery Eye Mask zit ook in de Advanced Night Repair lijn en kost gemiddeld €45 voor een doosje met 4 exemplaren.
De oogmaskertjes bevatten een hoge concentratie hydraterende bestanddelen en heeft een kalmerende- en irritatiewerende werking.
Verder frist het masker de oogzone op, terwijl de huid de mogelijkheid heeft te herstellen van alle schadelijke invloeden.

SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER
SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER

To be honest, 10 jaar geleden gebruikte ik niets voor mijn ogen. Waarom zou ik ook? Als 22-jarige. Tegenwoordig is het zeker een ding voor me en smeer ik er overal op los.
Oogmaskers vind ik dan ook altijd fijn. Die werken direct op de plek waar je geholpen wilt worden en je ziet er meteen weer iets frisser uit.
Dit oogmasker mag dat dan ook zeker wel doen, want ook deze is niet heel goedkoop.
Het zijn eigenlijk geen maskers maar meer ‘pads’ die je onder het oog aanbrengt. In de verpakking zijn het serum en de pads nog gescheiden.

SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER
SHEET MASKERTJES VAN ESTEE LAUDER

Ja, ik heb hier ongeveer 10 minuten over gedaan. Je moet het echt even weten. Ik wist het trouwens wel, want het was me uitgelegd maar ik vond het nog lastig.
Je knijpt zeg maar rechtsonder het zakje zodat het tussenstukje breekt en de serum naar de oogpads toe kan gaan. Toen het me uiteindelijk was gelukt (achteraf ging het heel makkelijk) heb ik de serum in de pads gemasseerd zeg maar. Ik heb het zakje dus nog niet opengemaakt. Pas als alles mooi verdeeld is over de pads dan maak je het zakje open.
De pads voelen verfrissend aan vind ik, en hydrateren inderdaad de huid. Net als bij het powerfoil mask masseer je het serum wat overblijft na het verwijderen van de pads lekker in de huid.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Estée Lauder zijn in vrijwel alle parfumerieën te koop en kun je online ook overal vinden.
Sowieso verkoopt Ici Paris XL, Douglas en Mooi Parfumerie het merk.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Heb jij al sheet maskers gebruikt?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May