Kennen jullie La Roche Posay allemaal al? Een huidverzorgingsmerk dat exclusief bij de apotheek wordt verkocht en zelfs geschikt is voor de aller gevoeligste huidjes en zelfs voor mensen met ernstige huidklachten. Daarnaast is het ook gewoon nog eens heel fijn spul zonder enge ingrediënten en is de prijs prima te doen.
In dit artikel vertel ik je wat over het merk en laat ik twee van mijn favoriete producten zien.

LA ROCHE POSAY

LA ROCHE POSAY WAT EN WAAROM?

Zelf ken ik het merk La Roche Posay van de apotheek. Ik zie het altijd staan en ik moet altijd even kijken. Je houdt van beauty of je houdt van beauty hè ;-).
Verder ben ik lid van verschillende beauty groepen op Facebook en wordt dit merk door heel veel dames aangeraden als je een lastige huid hebt. Denk aan acné, psoriasis of eczeem.
Het merk La Roche Posay valt onder het moederbedrijf L’Oreal en heeft veel van dezelfde producten als het merk Vichy. Het verschil is trouwens wel groot. La Roche Posay bevat namelijk geen enkel ingrediënt wat irriterend kan werken voor de huid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld parfum, en kunstmatige kleur- en geurstoffen.
Hierdoor zijn de producten voor een gevoelige huid dus perfect en is het een heel milde huidverzorging. Nu heb ik twee producten uitgekozen die ik zelf heel erg fijn vind om te gebruiken en laat deze in dit artikel aan jullie zien.

LIPIKAR BODYLOTION

LA ROCHE POSAY WAT EN WAAROM?

Dit is de Lipikar Bodylotion en bevat 400ml voor ongeveer €20. Deze bodylotion is een ultra hydraterende lotion voor de droge tot zeer droge huid.
De lotion is zelfs geschikt voor baby’s. Maar die heb ik niet, dus gebruik ik hem liever voor mezelf.

Op de website staat deze tekst: Bodylotion met een herstellende formule, verrijkt met cold-cream, voedend karitéboter* en  thermaal water van La Roche-Posay, bekend om zijn van nature kalmerende en beschermende eigenschappen. Bevat ook Niacinamide om langdurig comfort te bieden aan elke droge huid, ook kwetsbare en gevoelige. – Laroche-posay.nl

LA ROCHE POSAY WAT EN WAAROM?
LA ROCHE POSAY WAT EN WAAROM?

Ik gebruik deze bodylotion heel graag wanneer ik écht een droge huid heb. Vooral op mijn benen. Hier heb ik in het najaar en in de winter nogal veel last van. Dus zeker in de donkere dagen wordt deze fles veel gebruikt.
Maar waar ik deze lotion helemaal prettig vind om voor te gebruiken is om de huid te kalmeren na het scheren.
Ken je dat? Vooral bij de private zone, maar ook op de benen. Na het scheren is de huid, tenminste bij mij, vaak geïrriteerd of ontstaan er kleine rode bultjes. Mega vervelend en ook nog eens lelijk.
Na het scheren smeer ik deze lotion eroverheen. Omdat er geen irriterende ingredienten inzitten is de lotion dus perfect om hiervoor te gebruiken en de huid te kalmeren en weer te hydrateren. Aanradertje dus.

EFFACLAR DUO [+]

LA ROCHE POSAY WAT EN WAAROM?

De Effaclar Duo [+] is ook een van mijn favoriete items van dit merk. Het is een kleinere tube die 40ml bevat en kost rond de €15.
Deze crème is meer voor het gezicht bedoeld en verwijdert ernstige onzuiverheden, opent verstopte poriën en helpt littekens te voorkomen.
De crème is een crème-gel en naast het voorkomen van puistjes, hydrateert het de huid ook.  Eigenlijk is het meer een serum dan een crème en kun je deze naast je andere dagverzorging gebruiken.

LA ROCHE POSAY WAT EN WAAROM?
LA ROCHE POSAY WAT EN WAAROM?

Dit is dé crème wanneer je huid even niet lekker mee zit. Denk aan de tijd van de maand, of als je teveel rotzooi hebt gegeten, of simpelweg omdat je huid niet doet wat jij wil.
Dit serum breng je dan gewoon lekker aan over het gezicht, vooral voordat ik ga slapen doe ik dit. Hierdoor kan het de hele nacht goed haar werk doen.
’s Morgens breng ik dan de crème ook aan voor mijn dagcrème. Een moisturizer is dan niet meer nodig omdat dit product de huid ook hydrateert.
Ik gebruik het dus niet altijd en iedere dag, maar vooral als mijn huid loopt te zeuren. En voor die perioden heb je deze crème écht nodig.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

La Roche Posay is dus te koop bij de apotheek. In heel veel apotheken wordt dit merk verkocht maar op de website van La Roche Posay kun je precies zien of jouw apotheek ze ook heeft.
Je apotheker kan jou natuurlijk ook advies geven over het product dat het beste bij jou en jouw huidtype past.
Wil je het gewoon online bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Dat kun je doen via de website, waar je ook alle informatie vindt over ieder product.

Heb jij dit merk al geprobeerd? Zo ja, wat is jouw favoriete product?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May