De meeste vrouwen die ik ken hebben wel een gecombineerde huid. Volgens mij is dit ook het meest voorkomende huidtype in Nederland.
Precies voor dat huidtype heb ik een aantal producten van Vichy verzorging die ervoor zorgen dat de huid wél gehydrateerd wordt maar niet uitdroogt of vettig laat worden. Lees je mee? 

VICHY

VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID

Zoals jullie in het vorige artikel hebben kunnen lezen was ik bij het bloggers evenement van Vichy en heb ik daar een huidanalyse laten doen.
Op die huid analyse gebaseerd heeft Vichy mij de juiste producten gestuurd voor mijn huid. Een gecombineerde huid. Deze vind je in dit artikel! Maar eerst kort wat informatie over Vichy.

Vichy bevat thermaal water wat een therapeutische werking heeft

Iedereen kent Vichy wel denk ik? In de apotheek is dit altijd hetgeen waar ik naar kijk als ik moet wachten en staat het bekend om haar heerlijke producten.
In alle producten van Vichy zit thermaal water uit (hoe raad je het zo) het dorp Vichy verwerkt. Dit mineraal water komt uit een vulkanisch gebied en het zit vol met 15 mineralen en sporen-elementen.
Dit thermaal water is door dokter Haller gevonden en verwerkte therapeutische water in cosmetica producten. En Vichy was born!

FACE CLEANSER

VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID

Het eerste wat je doet is het gezicht reinigen. Logisch. De Vichy Pureté Thermale Reinigingsgel is een HEEL grote fles van 400ml en is te koop voor gemiddeld €14.
Het is dus een reinigingsgel met een frisse bloemige geur en ook lekker schuimt in gebruik. De gel belooft de huid te reinigen van vuil en ook de poriën mee te nemen in de reiniging. Het voorkomt het uitdrogen van de huid (fijn!) maar laat de huid niet vettig aanvoelen. Ook is de gel vrij van parabenen en zeep.

VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID
VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID

Ik gebruik deze gel nu al een week of twee. Ten eerste vind ik de fles echt huge! En hou ik van het pomp systeem. Ik gebruik dan ook maar één pompje per keer.
De geur is inderdaad lekker fris maar de echte bloemengeur ruik ik niet, gelukkig. Want ik ben niet echt een bloemig mens. Mijn huid wordt goed gereinigd. Niet alleen qua vuil, maar ook mijn make-up wordt helemaal verwijderd. Zelfs mijn oog make-up.
Verder reageert mijn huid er goed op! Waarschijnlijk omdat het geen parabenen en zeep bevat.

LIFTACTIV OOGCRÈME

VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID

Na het reinigen begin je met de volgende stap huidverzorging: De crèmes. Op mijn leeftijd heb je echt een oogcrème nodig, maar je kunt er niet vroeg mee beginnen denk ik zelf altijd. Beter voorkomen dan genezen.
De Vichy Liftactiv 10 Serum: Ogen en Wimpers is een serum dat zelfs de diepste rimpels belooft te corrigeren. Het serum is te koop voor gemiddeld €25.

VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID
VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID

De Liftactiv collectie is een bestseller collectie van het Vichy verzorging merk. Niet alleen wordt de huid rond de ogen aangepakt met dit serum, maar ook de wimpers! Interessant dus.
Na een maand zouden de wimpers wel twee keer zo vol lijken. Ben erg benieuwd.
Het is een hypoallergene formule, zonder parabenen, oogheelkundig en dermatologisch getest op gevoelige ogen.

HYDRATERENDE CRÈME

VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID

Vrijwel iedere huid heeft vocht nodig. Welk huidtype je ook hebt. Deze Vichy Aqualia Thermal Rijke Crème is een pot van 50ml die voor gemiddeld €20 verkrijgbaar is.
De crème belooft je huid 24 uur te hydrateren en een frisse uitstraling te geven. De crème zou bij uitstek geschikt zijn voor vrouwen tussen de 20 en de 60 jaar met een vochtarme huid. Ook deze crème is hypoallergeen en zonder parabenen.

VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID
VICHY VERZORGING VOOR EEN GECOMBINEERDE HUID

De crème ruikt ten eerste echt heel lekker. Lekker fris! Het is dan ook fijn om aan te brengen. De textuur van de crème is romig en vol maar laat geen vieze plakkerige of vettige laag achter op mijn huid. Het trekt best wel snel in waardoor ik na een aantal minuten mijn make-up netjes kan aanbrengen. Een hele fijne crème vind ik dit!

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Vichy zijn vaak verkrijgbaar bij je eigen apotheek. Hier kunnen ze je ook goed adviseren welke producten voor jou het beste werken met jouw specifieke huidtype.
Voor een heel gevoelige huid kun je beter kiezen voor La Roche Posay maar daar komt later deze maand nog een artikel over.
Wil je de producten online bestellen? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Via de Nederlandse website van Vichy.

Wat voor type huid heb jij?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May