Verf jij je haar? En wil je zolang mogelijk van de kleur genieten? Dan is Keune Tinta Color misschien wel wat voor jou. Het kappersmerk heeft nu namelijk dé Tinta producten ook voor thuis gebruik gelanceerd. Ik probeerde ze natuurlijk uit! 

KEUNE

KEUNE TINTA VERZORGING VOOR GEKLEURD HAAR

Keune is een van oorsprong Nederlands kappersmerk. En is dierproefvrij! De producten die zij verkopen zijn allemaal afgestemd op professioneel gebruik maar ook particulieren zoals jij en ik kunnen de producten aanschaffen.
Over het algemeen kun je de Keune producten bij de betere kapsalons kopen, maar ook online zijn ze te vinden. Even googlen en je hebt ze zo.
Voor alle producten van Keune die ik heb geprobeerd klik je hier.

KEUNE TINTA COLOR CARE SHAMPOO & CONDITIONER

KEUNE TINTA VERZORGING VOOR GEKLEURD HAAR

De producten die jouw kapster gebruikt na het verven zijn altijd fijne producten die niet voor de consument te koop zijn. Bummer.
Maar Keune bedacht iets anders, de Tinta lijn voor thuisgebruik. De shampoo en de conditioner zijn sulfaat- en parabenenvrij en beloven het gekleurde haar langer mooi en gezond te houden.
De naam Tinta komt trouwens van de haarkleuringen die ook zo heten vandaan. Fun fact!

SHAMPOO

KEUNE TINTA VERZORGING VOOR GEKLEURD HAAR

De formule van de shampoo én de conditioner is gebaseerd op zijdeproteïnen. Die herstellen het haar, wat je overigens ook echt nodig hebt na een verfbeurt. Ook bevatten de producten zonnebescherming tegen UVA- en UVB-stralen, zonnebloemzaad-extract en de kleurstabilisator LP300. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de kleur langer mooi en stralend blijft.

De flacons vind ik er altijd mooi uitzien. Lekker wit en luxe. Hoewel het uitknijpen van de shampoo toch iets lastiger is. Ik heb niet veel kracht in mijn handen en zie toch liever een minder stevige fles of een pompje eventueel.
De geur is lekker! Niet de zozeer ‘frisse’ kapsalon shampoo geur maar juist een intense lekkere geur. Ik vermoed dat het de zonnebloemzaad-extract is.

CONDITIONER

KEUNE TINTA VERZORGING VOOR GEKLEURD HAAR

Door naar de conditioner. Ook deze is natuurlijk sulfaat-, parabenen- en glutenvrij. De conditioner heeft dezelfde flacon maar dan net een maatje kleiner. Deze is trouwens iets makkelijker ‘uit’ te knijpen.
Zelf laat ik een conditioner altijd een minuut of 3 tot 5 intrekken. Ook deze geur is lekker, dezelfde als de shampoo natuurlijk.
Na gebruik voelt mijn haar sowieso zachter aan en pluist het minder.

Of het echt mijn kleur langer behoudt, ik weet het niet. Ik weet in ieder geval wel dat ik de shampoo en de conditioner heel prettig vind in gebruik (op het uitknijpen van de fles na) en de shampoo schuimt ook superlekker.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De bovenstaande producten én andere producten zijn te koop bij de betere kapsalons maar zijn ook online verkrijgbaar. Even googlen op de naam en je vindt het zo! Wil je weten welke kapsalon in jouw buurt Keune verkoopt? Kijk dan even hier.

Prijzen:
Tinta Color Care Shampoo €19,75 (300ml)
Tinta Color Care Conditioner €20,50 (250ml)

Gebruik jij een shampoo speciaal gericht op jouw haartype?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May