Hebben jullie het merk Noeran Amsterdam al gespot? Een merk dat zich in haar eerste collectie heeft gericht op de gevoelige huid met last van acné.
Er komen nog een hoop andere producten aan, maar in dit artikel ga ik de acné lijn review. Lees je mee?

NOERAN AMSTERDAM

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Noeran Amsterdam Cosmetics is een merk opgericht in 2010 door Safina Sadal. Zij heeft zich gespecialiseerd in cosmetica en heeft ook een laboratorium achtergrond. Een gouden combinatie, want hierdoor heeft zij haar eigen merk helemaal zelf kunnen ontwikkelen.
Momenteel heeft het merk één lijn bestaand uit vier verschillende producten die specifiek zijn gericht op de gevoelige huid met huidproblemen zoals acné, rosacea of couperose. Een probleem waar veel vrouwen bekend mee zijn.
Dit jaar wordt er een nieuwe lijn gelanceerd, maar dit houd ik nog even geheim. Leuk weetje: ik verzorg sinds kort de blogs en de video’s op het youtube kanaal van Noeran. Neem dus even een kijkje als je benieuwd bent!

SENSITIVE ACNÉ RANGE

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

De acné range van Noeran is dus een lijn die specifiek gericht is op de gevoelige huid met bijvoorbeeld acné, rosacea en/of couperose.
De producten zijn zeer zacht voor de huid waardoor het zelfs geschikt is voor de zeer gevoelige huid. Ze zijn namelijk voor het grootste deel gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Heel fijn!

De producten zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat BPO2

De producten uit deze lijn bevatten allemaal BPO2, oftewel Benzolperoxide dat ervoor zorgt dat de slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën blijven zitten. Ook zorgt het ervoor dat de dode huidcellen worden verwijdert en daardoor de porien en talgklieren lekker schoon houden.
De lijn bestaat uit vier producten die de gehele verzorgingsroutine bevatten. Hieronder zal ik ze stuk voor stuk bespreken.

CLEANSER

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Natuurlijk beginnen we met de Cleanser. Dit is namelijk je eerste stap in je verzorgingsroutine.
De cleanser is ontwikkeld op basis van een zeer zachte bio basis, maar de huid toch goed en grondig reinigt. De cleanser is zacht en belooft geen trekkerig gevoel achter te laten na het reinigen.
Ook zorgt de cleanser dat de porien goed worden schoongemaakt (waardoor acné wordt voorkomen) en is vrij van stoffen die huid allergieën veroorzaken.

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Ik begin kort even met het uiterlijk van de producten. Deze is namelijk lekker clean en fresh met een zilveren touch wat luxe uitstraalt. Ik hou wel van dit soort designs.
De cleanser zit in een fles en heeft een witte kleur. De textuur is lekker romig en zacht. Het schuimt niet erg wanneer ik het gebruik, dat is wel even wennen. De geur vind ik heerlijk, het heeft een schone geur. Zoals je die kent van de salon bezoekjes. Ik ruik geen parfum geuren zoals bloemen of andere sterke luchten. Fijn vind ik dat wel.
De cleanser laat verder inderdaad geen trekkerig gevoel achter wat ik prettig vind, hier heb ik zelf namelijk wel vaak last van. Ik voel dat het een heel milde reiniger is maar mijn huid voelt schoon aan na gebruik. Ook verwijdert het de make-up prima.

BLEMISH GEL

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet. Ik kende het concept al. De Blemish Gel is een gel die speciaal ontwikkeld is voor de huid met ontstekingen, roodheid en acné. Het bevat namelijk ontstekingsremmende ingrediënten. Natuurlijk is ook dit product vrij van parabenen, minerale oliën, SLS en is het allergie vrij. Zoals alle producten van Noeran.

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Dit soort producten zijn echt dé redders in nood. Juist omdat het ontstekingsremmende ingrediënten bevat zijn ze perfect voor break-outs.
Zelf heb ik niet altijd last van puistjes, vooral tijdens de periode van de maand bijvoorbeeld. Dan breng ik heel graag deze gel aan op de pukkeltjes. Ook voor rode vlekken in het gezicht is dit perfect.
De gel is licht en trekt snel in, je kunt het iedere dag gebruiken onder je crème.

DAGCRÈME

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Door naar de Dagcrème in deze lijn. Deze breng je vanzelfsprekend aan wanneer je dag begint. De crème is vetvrij en verzorgt en hydrateert de huid en tegelijkertijd voorkomt het de overmatige productie van talg. De crème bevat 5% Benzolperoxide (zie boven voor de uitleg van dit ingrediënt) en het kalmeert de huid. Ook zeer geschikt voor de heel gevoelige huid, en de huid met last van couperose en/of rosacea.

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

De dagcrème ruikt ten eerste ontzettend lekker! Heel schoon en fris. Naar huidverzorgingsproducten (als je begrijpt wat ik bedoel). De crème is lekker romig en brengt prettig aan. Ook trekt het snel in waardoor je kort erna makkelijk je make-up of je primer kunt aanbrengen.
Fijn dat de crème vetvrij is. Ten eerste is dat prettig voor de huid met last van acné, maar ook is het een voordeel als je make-up draagt. Je gaat namelijk minder snel glimmen!

NACHTCRÈME

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Tot slot natuurlijk nog een Nachtcrème die de huid ’s nachts goed kan herstellen en verzorgen. Tijdens de nacht is de huid namelijk het meest actief. Hoe gek dat ook klinkt. Het is druk bezig met het herstellen van alle invloeden van de dag. De nachtcrème bevat maar liefst 10% Benzolperoxide die de huid ’s nachts goed kan gebruiken. Hierdoor bestrijdt het acné wanneer je slaapt en wordt de huid klaargestoomd voor een nieuwe dag. Ook deze crème is geschikt voor de gevoelige huid en voor aandoeningen als rosacea en couperose. De crème belooft een helende werking te hebben.

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

Qua textuur en geur is deze crème exact hetzelfde als de dagcrème. Hij is alleen iets romiger en dikker wanneer het wordt aangebracht. Hierdoor trekt de crème niet zo snel in als de dagcrème. Maar dat is geen probleem. Ik hou er wel van om ’s nachts een lekkere volle crème of olie aan te brengen.
De 10% BPO zorgt voor herstel van de huid ’s nachts en dat merk ik wel. Pukkeltjes en puistjes zijn een stuk minder vurig en zijn wat kleiner als ik wakker word.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

NOERAN COSMETICS AMSTERDAM

De producten van Noeran zijn allemaal verkrijgbaar bij de webshop van het merk. Op de website vind je ook het kopje ‘Blog’. Daar vind je nog veel meer informatie en word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten die komen gaan!

Prijs:
Acné Cleanser €30
Acné Blemish Gel €35
Acné Day Cream €50
Acné Night Cream €50

Heb jij last van acné? Of alleen op bepaalde momenten?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May