NYX slaat je om de oren met nieuwe collecties. Deze perfecte herfstcollectie die ook nog eens limited edition is heet de NYX Machinist Collectie en is geïnspireerd op Steampunk. Je vindt alle informatie en swatches in dit artikel! 

NYX PROFESSIONAL MAKE-UP

NYX MACHINIST COLLECTIE

Ja, wie kent het niet. NYX Professional Make-up is inmiddels een begrip in Nederland. Een make-up merk dat toch heel vriendelijk voor je portemonnee is maar aan de andere kant ook gewoon alles heeft én van goede kwaliteit is. Ik vind het een heel fijn merk en heb inmiddels al een heleboel make-uppies hiervan. Je vind tegenwoordig ook NYX winkels in Amsterdam en Rotterdam én kun je alles online vinden bij Douglas (op de nieuwste collecties na, daar moet je altijd eventjes op wachten bij Douglas). Benieuwd naar andere NYX artikels? Die vind je hier.

MACHINIST COLLECTIE

NYX MACHINIST COLLECTIE

De nieuwe limited collectie van NYX Professional Make-up is de Machinist collectie. Deze is geïnspireerd op Steampunk. Steampunk is een genre van fantasie dat verwijst naar de verhalen die zich afspelen in de tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was. Tegelijkertijd bevat steampunk ook nog wat science fiction. Cool onderwerp dus om een collectie op te laten inspireren.
Er zijn drie verschillende collecties binnen deze lijn, namelijk de Ignite, Steam en Grind.

IGNITE

NYX MACHINIST COLLECTIE

De Grind Collectie bestaat vooral uit lekkere herfst tinten als koper, bruin en mauve. Het oogschaduw palette bevat 12 tinten die allemaal met elkaar te combineren zijn. Dit palette en de lippies zijn degenen met de meest zachte- en aardtinten. Als je dus wat subtieler te werk wil gaan dan is dit de perfecte keuze.

NYX MACHINIST COLLECTIE
NYX MACHINIST COLLECTIE

De pigmentatie van alle paletten zijn trouwens zoals ik gewend ben van het merk. Erg goed. Zo heb ik de swatches in één keer aangebracht met mijn vingers. En droog. Wanneer ze nat worden aangebracht is de pigmentatie nóg sterker.
Het palette bevat metallic en matte tinten waarmee je dus een volledige ooglook kunt creëren. Ik denk dat dit mijn favoriete palette is voor de wat subtielere looks. Vooral de kopertinten spreken me erg aan!

GRIND

NYX MACHINIST COLLECTIE

Vervolgens de Grind Lijn. Ook dit palette bevat vooral warme tinten en aardetinten. Toegevoegd zijn gele en groene tinten in matte- en metallic finishes. Ook zitten er wat meer donkere kleuren in dan in het Ignite palette. Hierdoor kun je net iets verder gaan met een boldere look. Ook de lippies zijn iets donkerder voor een sensuele maar toch sexy look.

NYX MACHINIST COLLECTIE
NYX MACHINIST COLLECTIE

De warme tinten zijn hier afgewisseld met koele tinten waardoor je echt alle kanten op kunt. Ga je voor een warme look, een koele look of juist gecombineerd?

STEAM

NYX MACHINIST COLLECTIE

De Steam Collectie heeft hele zachte pasteltinten afgewisseld met harde en bolde tinten zoals paars en bruin. Als je de donkere tinten buiten beschouwing laat kun je hier zelfs een prachtige nude look mee maken. Maar combineer je deze met de rebelse kleuren dan zie je er uit als een rebelse vamp. Zeker met de liquid lipstick tint die erbij hoort!

NYX MACHINIST COLLECTIE
NYX MACHINIST COLLECTIE

Met dit palette ga ik binnenkort los. Houdt mijn instagram dus in de gaten. Want dit palette is perfect om een fall-look maar zelfs ook een Halloween look mee te creëren!

LIQUID LIPSTICKS

NYX MACHINIST COLLECTIE
NYX MACHINIST COLLECTIE
NYX MACHINIST COLLECTIE

Deze Limited Edition Lippies zijn de Slip Tease Lip Lacquers die ik eerder heb gereviewd. De finish is Satin Matte en heeft een volledige dekking.
Speciaal voor de Machinist Collectie zijn er meer edgy tinten ontworpen. Mijn favoriet is de Ignite tint. Because I am a basic bitch and mauve is my thing.

LIPSTICKS

NYX MACHINIST COLLECTIE
NYX MACHINIST COLLECTIE

Ook deze lippies zijn natuurlijk Limited Edition. De finish is high coverage shimmery. De creamy formule zit namelijk vol met ultrafijne parelelementen die een prachtige glans achterlaten op de lippen. Ik vind de liquid lipsticks persoonlijk fijner maar ook deze lippies kan ik zeker waarderen. Metallic finishes rock sowieso.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

NYX MACHINIST COLLECTIE

NYX is natuurlijk verkrijgbaar bij de NYX stores die onder andere in Amsterdam (kalverstraat) en Rotterdam zitten. Ook is het merk verkrijgbaar bij Douglas, maar niet alle collecties zijn daar meteen te vinden.
Deze producten zijn allebei verkrijgbaar bij de NYX stores én Douglas.

Prijzen:

  • Machinist Palette €26.35
  • Machinist Lacquer €8.35
  • Machinist Lipstick €9.40

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review + affiliate

May