Al eerder heb ik aangegeven dat Lavido sinds kort tot mijn  favoriete merken behoort. Inmiddels heb ik alle geuren al geroken en er is er niet één die ik niet zo lekker vind. Nog een voordeel is dat het merk niet op dieren test en volledig natuurlijk is. Zeker een kijkje waard dus! In dit artikel ga ik mijn favoriete lichaamsverzorgingsproducten laten zien. Kijk je mee?

LAVIDO

LAVIDO BODYCARE

LAVIDO BODYCARE

Lavido: Inspired by nature. Dit merk is onlangs tot mijn favoriete merken gaan behoren.
Ik kreeg eens een handcrème en ik was direct verliefd. De rest van de producten is net zo fijn!
Lavido is ontstaan vanuit een passie voor kruidenchemie en de behoefte aan natuurlijke producten.
Herbalist Ido Magal heeft het merk in 2003 opgericht en is compleet natuurlijk. Zo bevatten de producten geen SLS, parabenen, siliconen, synthetische alcohol, minerale oliën, propyleenglycol, synthetische kleurstoffen, aardolie en penoxithenol. Uiteraard is het merk geheel dierproefvrij.
Verder is het merk veganistisch, glutenvrij, plantaardig en biologisch. Helemaal fijn dus!
Ik heb al eerder een artikel geschreven over Lavido, die kun je hier bekijken.

INTOXICATING BODY WASH

LAVIDO BODYCARE
LAVIDO BODYCARE

De Intoxicating Body Wash is een heerlijke douche gel die reinigt, hydrateert en verfrist. De gel bevat etherische oliën die ervoor zorgen dat je zintuigen optimaal worden benut. De aromatherapeutische eigennschappen bevatten gecertificeerde biologische etherische oliën en is superzacht voor je huid. Het verzorgt, reinigt en zorgt ervoor dat de geur de hele dag heerlijk blijft ruiken op de huid.

LAVIDO BODYCARE

Ik ben een MEGA kokos fan en een groot musk fan. Deze combinatie maakt mij dus heel erg blij.
De Body Wash zit in een supergrote fles van 400ml! Je doet er dus onwijs lang mee, prettig!
De textuur is gel-achtig en schuimt lekker, ik vind dat zelf altijd fijn als het schuimt. Want in my mind wordt mijn huid dan ook schoon. De gel is heerlijk zacht en droogt mijn huid totaal niet uit, in principe hoef ik me na het douchen niet in te smeren (maar dat doe ik lekker wel).
Wat ik het allerfijnste vind aan dit product is dat de geur inderdaad de hele dag blijft hangen op de huid. Dat zijn de etherische oliën. I love it!

INTIMATELY YOURS WASH

LAVIDO BODYCARE
LAVIDO BODYCARE

Vervolgens door naar de Intimately Yours Wash. Dit is een zachte reiniging voor de intieme zone. Juist de vagina. De wash ondersteunt de natuurlijke pH waarde en ontgeurt natuurlijk. Dit product is een onderdeel van de Greenaid collectie van Lavido wat inhoudt dat het een ‘groen hulpmiddel’ is voor de huid.
Biologische tea tree olie fungeert als een natuurlijk ontsmettingsmiddel om roodheid, irritaties en ontstekingen te kalmeren. Tea tree wordt gebruikt om schimmel- en vaginale infecties te behandelen. Het respecteert ook de natuurlijke ph-waarde van je intieme zone.
Verder is het geformuleerd met actieve ingrediënten die de goede bacteriën bevorderen en de groei van de juist schadelijke bacteriën voorkomen. De wash is antibacterieel én heeft probiotische actieve ingrediënten.

LAVIDO BODYCARE

Ik gebruik vanaf mijn puberteit al intieme zeep. Al jaren kocht ik het bekendste merk, en dit beviel me uitstekend. Alleen ben ik toch al een tijd op zoek naar een natuurlijke variant.
Die heb ik nu gevonden van Lavido. De hoofdingrediënten zijn Tea Tree en Lavendel. Deze ingrediënten ruiken allebei erg fijn en ik merk dat ik het prettiger vind om mijn intieme zones te reinigen met een natuurlijk product. Deze ga ik dus in mijn stash houden!

AROMATIC BODYLOTION

LAVIDO BODYCARE
LAVIDO BODYCARE

De Aromatic Bodylotion kende ik al. En daardoor ben ik een groot fan van het merk geworden. De geur ‘Cypress’ was wel nieuw voor mij.
De bodylotion van Lavido is superrijk maar voelt licht aan op de huid. Het herstelt niet alleen de huid maar maakt het ook nog eens heerlijk zacht.
Deze lotion is geformuleerd met organische Shea Butter en organische geraniumolie. De hoofdingrediënten zijn Cypres, geranium en wierook.

LAVIDO BODYCARE

De bodylotion komt in een grote tube die fijn is in gebruik. De lotion zelf is lekker dik en romig maar trekt snel in de huid waardoor het geen vettige laag achterlaat maar juist een heel zacht gevoel geeft. Ik heb vaak last van een droge huid bij mijn benen en daar werkt deze lotion heel goed tegen.
Ik had verwacht dat ik de geur niet zo lekker zou vinden. Maar door de toegevoegde wierook en geranium is de combinatie van cypres heerlijk. Het is een frisse geur maar toch lekker vrouwelijk.
Toch zijn de patchouli en de kokosnoot mijn favoriete geurlijnen. Maar houd je toch van een frissere geur dan is dit die voor jou.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

LAVIDO BODYCARE

Deze producten zijn verkrijgbaar bij de officiële Nederlandse webshop van Lavido. Daar vind je natuurlijk ook alle informatie over het merk en over de producten. Denk aan de ingrediënten en wat het product voor je huid doet.

Prijzen:

  • Intoxicating Body Wash €26.50 (400ml)
  • Intimately Yours Wash €26.50 (250ml)
  • Aromatic Body Lotion €21.50 (120ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review $

May