Heb je nog geen kledingstomer? Dan wordt het tijd om er een aan te schaffen! Ik heb sinds 2 maanden zelf een stomer en ik kan er niet genoeg van krijgen. In dit artikel laat ik je 10 tips zien die je kunt doen om jouw kledingstomer optimaal te gebruiken!

KLEDINGSTOMER

KLEDINGSTOMER

Een kledingstomer is eigenlijk iets dat je in huis moet hebben. Ik weet ook niet hoe ik de jaren voordat ik er een had heb doorgebracht, want ik heb een hekel aan strijken. Ideaal dus voor mensen die hier ook niet zo gek op zijn. Het wassen van kleding kan ook zorgen voor slijtage. Zo stoom ik ook mijn badkleding en blijft het allemaal veel langer mooi!
Maar wist je dat kledingstomers ook gebruikt kunnen worden voor huishoudelijke klusjes?
Hieronder vertel ik je alle tips & tricks die jouw leven een stuk gemakkelijker zullen maken!

1. OP WELKE STOF KUN JE STOMEN?

Kijk altijd goed welke stoffen je kunt gebruiken met jouw kledingstomer. Ik heb de SteamOne XL400 Black en deze kan op vrijwel iedere stof gebruikt worden. Denk hierbij aan zijde, wol, kasjmier en natuurlijk katoen en andere stoffen.
Nu is het zo dat niet iedere stomer hiervoor is gemaakt en kun je het beste altijd even testen op een klein stukje van de stof. Vaak staat het ook in het etiket of een artikel gestoomd kan worden of niet.

2. HOUDT DE STOMER TEGEN DE KLEDING AAN

KLEDINGSTOMER

Als je gaat stomen dan houdt je de kledingstomer tegen het artikel aan. Hierdoor haal je alle kreukels uit de stof weg én desinfecteer je meteen je kledingstuk.
Bij delicate stoffen houdt je de stomer iets van het artikel af om ervoor te zorgen dat je de stof niet beschadigd.

3. HANG JE KLEDINGSTUK OP

Het is heel lastig om een kledingstuk te stomen als het op een vlakke ondergrond ligt. Hang daarom het te stomen kledingstuk op aan een kledinghanger.
Zelf heb ik een kledingrek om het aan op te hangen, maar je kunt ook een kastdeurtje gebruiken. Na het stomen laat je het kledingstuk nog even hangen. Nu heb je écht een kreukvrije outfit.

4. LAAT JE KLEDING DROGEN NA GEBRUIK

KLEDINGSTOMER

Na het stomen van je kledingstuk zitten er vaak natte plekken op de kleding. Geen probleem! Dit droogt gewoon kreukvrij op. Daarom moet je de kleding dus nog even laten hangen zodat de vlekken kunnen opdrogen.

5. KIES VOOR EEN HANDSTOMER

Hoef je geen 100 kledingstukken per dag te stomen? Kies dan voor een handstomer. Deze zijn makkelijk in gebruik en kun je overal mee naartoe nemen. Daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoper dan de stomers met een stang.
Wat is nu de beste kledingstomer? Zelf vind ik de stomers van SteamOne heel erg prettig in gebruik én zijn ze betaalbaar!

6. DE VRIEZER ONTDOOIEN

KLEDINGSTOMER

Een enorm rotklusje in het huishouden, is de vriezer ontdooien. Met een stomer kun je dit gemakkelijk en snel voor elkaar krijgen. De stoom zorgt er namelijk voor dat al het ijs veel sneller ontdooit. Je hoeft nu dus niet uren te wachten voor je vriezer helemaal ontdooit is.

7. SCHIMMEL VERWIJDEREN

Wist je dat je zelfs schimmel kunt verwijderen met een kledingstomer? Schimmel kan namelijk niet tegen hoge temperaturen, ideaal dus om je badkamer schimmelvrij te maken en de hoekjes en moeilijk bereikbare plekken te behandelen! Na het stomen, haal je er een doekje overheen en voilà! Weg schimmel!

8. VLEKKEN VERWIJDEREN

KLEDINGSTOMER

Je kunt met een kledingstomer natuurlijk de vlekken uit je kleding verwijderen, maar óók die op de bank, je vloerkleed of je autostoelen.
Als je de kledingstomer ongeveer een halve minuut op de vlek richt en je erna een doekje er overheen haalt, is de vlek helemaal verdwenen!
Als de vlek echt moeilijk is te verwijderen gebruik je nog wat vlekkenverwijderaar.

9. HET SCHOONMAKEN VAN HET TOILET

Schrobben met sponsjes en schoonmaak middelen zijn ook verleden tijd met een stomer in je bezit.
Een kledingstomer haalt namelijk een hoge temperatuur dat zorgt voor het verwijderen van bacteriën. Zo kun je het toilet heel goed schoonmaken met een stomer. Je hebt geen bleek of andere chemische goedjes nodig, alleen het stoomapparaat.

10. HET ONTSMETTEN VAN JE HUIS

KLEDINGSTOMER

Nu tijdens de tijd van corona, is het belangrijk om de hygiene goed in de gaten te houden. Zo kun je met de stomer alle oppervlaktes ontsmetten. Zoals ik al aangaf gaan alle bacteriën dood door de hoge temperatuur van de stoom uit het apparaat. De meubels, de keuken, vrijwel alles kun je ermee ontsmetten!

 

$

May