Madara Cosmetics kennen jullie al als je mijn blog hebt gevolgd. Deze keer testte ik het peel masker van Madara en ik ben benieuwd of ik hem net zo lekker vind als het Detox masker.
Lees je mee?

MADARA COSMETICS

Madara Cosmetics behoort sinds een tijdje al tot mijn favoriete skincare merken.
Want: ze gebruiken natuurlijke ingrediënten en hebben heerlijke producten.
Al eerder heb ik artikels geschreven over dit merk en als je meer wilt weten over het merk zelf, lees dan even dit artikel: Madara Cosmetics Skincare.
Hierin staat alle informatie over het merk. Enige noot: Het merk is helaas niet meer dierproefvrij, ten tijden van schrijven van het vorige artikel waren ze dit nog wel.
En nu door naar het peel-off masker!

PEEL MASKER

PEEL MASKER VAN MADARA

Dit masker is niet zomaar een peel masker maar een ‘Brightening AHA peel mask’.
Weet je nog niet wat AHA inhoudt? AHA staat voor Alpha Hydroxy Acid en is een verzamelnaam voor verschillende ingrediënten die exfoliërend werken.
AHA’s zijn oplosbaar in water in tegenstelling tot BHA’s en werken op de bovenste huidlagen. De AHA”s worden vaak gebruikt tegen huidveroudering maar zijn in principe geschikt voor alle huidtypen en leeftijden. Misschien ken je ze beter onder de naam ‘Fruitzuren’.

Het masker belooft je een stralende huid te geven door de hoge dosering aan fruitzuren en Vitamine C uit kweepeer gemengd met hydraterend melkzuur en rustgevende vlierbloesem.
De vlierbloesem zorgt weer voor een mild peeling effect.
– Het verwijdert dode huidcellen
– De peeling stimuleert de celvernieuwing en regeneratie van de huid
– Vermindert ouderdomsvlekken en fijne lijntjes
– Helpt bij het ontstoppen van de poriën voor een diepe reinigende werking
– Versterkt de opname van je crèmes en andere cosmetische producten.

Op de website staat het volgende over het product:

Vooral gunstig voor mensen met een doffe, vermoeide huid, bij tekenen van veroudering, lijnen, rimpels, ouderdomsvlekken, gebrek aan glans, verstopte poriën en acne. Niet geschikt voor mensen met een kwetsbare, overgevoelige huid. – Madaracosmetics.nl

Verder is het masker:

  • veganistisch
  • zonder noten
  • Natural ECOCERT
  • glutenvrij
  • Dierproefvrij

INGREDIENTEN

PEEL MASKER VAN MADARA

REVIEW

PEEL MASKER VAN MADARA

Zelf heb ik het masker van 12.5ml en die kost €5,50. Dat is echt super budget vriendelijk. Zeker als je nog niet weet of het wel voor je werkt kun je voor deze kleinere variant kiezen. Deze kun je twee keer gebruiken.
De grotere variant bevat 60ml en kost €23,50.  Ik vind het altijd heel fijn als een product ook in een ‘probeer’ versie te krijgen is. Juist omdat iedere huid weer anders is en ook anders reageert op producten.

Het masker komt net als het Detox masker in een groen kartonnen doosje en een groene tube waarin het product zit. De zilveren letters geven het een luxe tintje en ik vind het er aantrekkelijk uitzien 🙂
Als ik het in de winkels zou zien liggen dan had ik hem zeker meegenomen.

Het masker ruikt lekker fris! In tegenstelling tot het Detox masker. Die ruikt namelijk echt naar klei. Deze ruikt lekker!! De vloeistof is een witte crème die doorzichtig word bij het aanbrengen en zoals de naam al zegt droogt het op zodat je het eraf kan pielen (peelen) 😉
Nu ben ik zelf altijd een zuinigerd en heb ik de eerste keer echt te weinig product opgesmeerd waardoor het een klusje was om het masker af te peelen. Het kwam er namelijk echt in 100 stukjes vanaf, not cool.
Je moet het masker dus echt royaal smeren wil je het er in 1x af kunnen halen en de tweede keer is me dat gelukt.

PEEL MASKER VAN MADARA

Nadat je het masker hebt aangebracht, dit doe ik zelf met een kwast want dat scheelt een hoop troep aan mijn vingers, moet je het 3 tot 10 minuten laten zitten.
En ik laat het lekker 15 minuten zitten. Dan weet ik zeker dat het droog is en dat het zijn werk heeft gedaan. De tweede keer kon ik het masker dus lekker afpeelen en na gebruik voelde mijn gezicht inderdaad lekker zacht. Geadviseerd wordt trouwens om het product gewoon af te spoelen 😉 Kwam ik pas iets later achter haha.
Na twee keer gebruik kan ik nog geen uitspraken doen over het verminderen van lijntjes en het verlichten van mijn gezicht maar ik vond mijn huid prettig aanvoelen en het zag er ook goed en iets egaler uit.
Na gebruik je gezicht lekker insmeren met een goede crème en voilà, hallo lekker zachte huid!!!

AANSCHAFFEN

Het masker is te koop op de website van Madara Cosmetics. Ook het detox masker is in een probeerversie verkrijgbaar en de SOS creams die ik eerder heb getest zijn daar ook te koop.
Kijk even lekker rond. Het merk is ECOCERT gecertificeerd dus je weet zeker dat de producten natuurlijk zijn. Mocht je nu echt tegen dierproeven zijn, dan heb je helaas pech. De producten die jij gebruikt worden overigens niet op dieren getest hoor. Dat gebeurt alleen in China.
Happy shopping!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May