Madara Cosmetics staat sinds enige tijd in mijn favoriete skincare merken lijstje. Het merk is groen, natuurlijk en volledig gecertificeerd door ECOCERT. Je weet dus echt wat je koopt.
Deze review gaat over het detox masker van Madara. Een maskertje dat belooft om je huid diep te reinigen en er weer fantastisch uit te laten zien. Ik probeerde het uit. Lees je mee? 

MADARA COSMETICS

Als ik ergens enthousiast over ben dan is het wel over natuurlijke en biologische cosmetica producten.
Dat is mijn ding zeg maar en daar reageert mijn huid erg goed op. Al die synthetische bende komt er bij mij niet meer op (ja oké, ik kan nog geen vaarwel zeggen tegen mijn make-up, maar qua skincare ga ik voor puur natuur).
Madara Cosmetics is zo een merk.
De producten bevatten bijvoorbeeld geen synthetische geur- en kleurstoffen en synthetische conserveermiddelen (parabenen, minerale olien, propyleenglycol en andere synthetische ingrediënten. Vind mijn huid namelijk niet fijn.
Madara Cosmetics claimt dus puur natuurlijk te zijn en daar houd ik van. Al eerder schreef ik een review over de serum en de crème en later nog over de scrub van Madara en daar was ik ook laaiend enthousiast over.
Ik ben dus benieuwd naar het masker!

DETOX MASKER

MADARA DETOX MASKER

Ik begin met wat algemene informatie over het masker en vervolgens laat ik weten wat ik er zelf van vond.
Het Detox masker belooft een heleboel! Namelijk:

  • Reinigend: Absorbeert overtollig talg, verfijnt de poriën, vermindert puistjes
  • Ontgiftend: De klei bindt gifstoffen en zware metalen zodat deze afgevoerd kunnen worden.
  • Verjongend: Verwijdert sporen van acne en kleine oneffenheden.
  • Recharge: Laadt de huid op met toegevoegde vitamines voor een frisse en stralende teint
  • Hydraterend: De colloïdale structuur van de klei helpt het vochtgehalte van de huid op peil te houden.

Verder is het masker veganistisch (dus ook voor de veganisten onder ons geschikt, yay!), zonder noten, glutenvrij, natuurlijk en biologisch naar ECOCERT-standaard. Helaas is Madara sinds kort niet meer geheel dierproefvrij. Wat ontzettend jammer! Juist omdat ik het merk zo fijn vind baal ik hier een beetje van. Madara verkoopt nu ook de producten in China, wat inhoudt dat deze producten dus wel op dieren worden getest…

MADARA DETOX MASKER

Ik heb het masker nu 3 keer gebruikt. Dat is voor mij voldoende tijd om te kijken of mijn huid er goed of slecht op reageert. Mijn huid is namelijk redelijk gevoelig en reageert direct de dag na het gebruik van een product die niet geschikt is voor mijn huidtype.
Op dit maskertje reageerde mijn huid goed! Geen pukkeltjes (zelfs minder leek wel) of irritaties.

Madara-masker-detox-review-9055Het detox masker is een klei/modder masker. En komt in een groene tube met een groen doosje. Ziet er al lekker natuurlijk en milieuverantwoord uit. Ik voel me meteen al gezond (ja zo een sukkel ben ik dus).
De zilveren letters maken het toch nog wat luxueus waar ik ook wel weer van hou. Een goede combinatie dus!
Het maskertje ruikt echt superlekker fris! Dat had ik niet verwacht, vanwege de kleur denk ik. Bruinig. Maar een fijne verassing dus.

Van het masker heb je wel redelijk wat nodig om het goed te laten werken. Je kunt ook minder gebruiken maar ik hou wel van mijn kop vol modder.

Ik ben dus lekker royaal geweest met de modder. Zoals je hierboven op de foto ziet is een gedeelte van het masker al opgedroogd en een gedeelte niet.
Zodra het is opgedroogd voelt het masker wat trekkerig aan zoals ik gewend ben van maskertjes die opdrogen. Het is ook de bedoeling om het masker te verwijderen nadat het volledig is opgedroogd. Dit duurde bij mij zeker wel een kwartier. Dus die tijd is goed ruim voor een masker.

Het verwijderen vind ik altijd een rotklusje want het zit echt in de hoekjes van mijn neus en kin waar het lastig te verwijderen is. Ik gebruik een zachte doek die ik nat maak met lekker warm water. Dit leg ik even over mijn gezicht heen zodat het masker los kan weken. Vervolgens ga ik met het water rechtsreeks naar mijn gezicht en verwijder ik het masker volledig.
Mijn huid voelt na het masker echt heerlijk zacht! En ik heb het gevoel dat het inderdaad echt wat doet voor mijn huid. Fijn!
Ik heb het maskertje nu 3 keer gebruikt en er zit nog redelijk wat product in de tube. Ik gok erop dat je het zo een 5 keer kan gebruiken als je heel royaal smeert en meer als je wat zuiniger bent.

HEBBEN!

Denk je nu, hey dat wil ik ook eens proberen?
Dat kan! Weet je waar ik echt van hou? Van merken die ook probeer verpakkingen maken. Dan kun je even kijken of het wat voor je is voordat je meteen de full size aanschaft.
Madara Cosmetics doet ook aan probeerverpakkingen. Je kunt namelijk het detox masker al kopen voor €5,50 en daar krijg je 12.5ml voor. Dat is goed voor twee maskertjes denk ik.
Mocht je nu al meteen overtuigd zijn? Dan kun je ook gewoon voor de full size gaan. Hier betaal je €23,50 voor en er zit 60ml in een tube.
Neem even een kijkje op de website van Madara Cosmetics want ze hebben nog veel meer leuke goodies!!!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May