Aaaah wat een plaatje! Alleen de verpakkingen al! Het zijn producten uit de nieuwe lijn van Babor: Doctor Babor Refine Cellular collectie.
Ik heb de cleanser, de ampullen en de couperose serum geprobeerd en in deze review vertel ik je precies wat deze producten doen en of ze ook daadwerkelijk doen wat gezegd wordt. 

BABOR

Babor is een make-up/skincare merk uit Duitsland en bestaat al een redelijke tijd. De producten van Babor hebben verschillende prijsklassen. Zo kun je een crème aanschaffen van €380 maar kun je ook verzorgingsproducten krijgen voor €20
De skincare wordt overigens vaak gebruikt door de betere schoonheidssalons en ik geloof zelf altijd wel dat het merk dan ook echt kwaliteit levert.
De make-up is niet duurder dan €20. Like! Toch heeft de make-up ook die luxe uitstraling van high-end producten.
Ik heb al eerder een aantal make-up producten van dit merk geprobeerd. De reviews kun je hier en hier vinden.

BABOR SKINCARE

DOCTOR BABOR REFINE CELLULAR

BABOR SKINCARE

Eerst wat informatie over de specifieke lijn waar deze producten bij horen. De Doctor Babor Refine Cellular collectie bevatten minutieus afgestemde precisieformules voor een gelijkmatige huid (ik weet zelf niet helemaal wat ik me hierbij moet voorstellen) en daarnaast hebben zij producten voor het lichaam dat anti-cellulitis eigenschappen heeft.

Anyway, Babor heeft in haar laboratorium onderzoek gedaan naar het in balans brengen van een teint die uit balans is geraakt: door vergrote porien, couperose of milieustress. De werkstoffen die zijn ontwikkeld brengen de huid weer in evenwicht waardoor je een egale en meer regelmatige huid krijgt.
De stoffen uit deze collectie werden op celniveau ontwikkeld zodat zij de celstructuren doelgericht kunnen corrigeren, verfijnen en verbeteren.

Persoonlijk heb ik wat last van couperose, dit zijn adertjes onder de huid die zichtbaar zijn. Hierdoor wordt je huid op die plekken rood. Deze collectie bevat ook producten die de couperose tegen zouden gaan. Ik ben benieuwd!

DETOX LIPO CLEANSER

BABOR SKINCARE

De Detox Lipo Cleanser is een cleanser voor het gezicht dat een licht thermisch effect en een werkzame detox bevat waardoor het de huid op een milde manier goed zuivert.
De synthese bevat aloë vera en broccoli extracten (grappig) en heeft een anti-pollutie werking (het verwijderen van vervuilende stoffen uit de lucht).  Het beschermt de huid tegen milieu belastingen en vrije radicalen doordat de cleanser huidige detox-enzymen ondersteunt. Verder beschermt de cleanser tegen vochtverlies.

BABOR SKINCARE
BABOR SKINCARE

De cleanser heeft een práchtige verpakking. Het hele flesje is zilver en bevat 100ml (€39,50). Het flesje heeft een pompje wat ikzelf altijd erg makkelijk vind omdat ik mijn gezicht meestal reinig onder de douche.
Aan één pompje heb ik genoeg voor mijn gezicht en hals. De cleanser zelf is transparant van kleur maar heeft toch een soort witte waas.
De eerste keer dat ik het gebruikte had ik gewoon mijn gezicht vochtig gemaakt en heb ik de cleanser gebruikt zoals ik iedere cleanser gebruik. Maar misschien moet ik toch wat vaker de achterkant lezen 😉
Het is namelijk de bedoeling om de cleanser op een droog gezicht (met droge handen) aan te brengen. Het lijkt nu alsof je je gezicht met olie hebt ingesmeerd.
Het voelt daarom dan ook lekker zacht en mild aan. Het ruikt ook erg lekker! Het heeft een zachte en schone geur. Iedere keer als ik het gebruik vind ik het ook iedere keer weer lekker ruiken.
Vervolgens ga je met vochtige vingers de cleanser inmasseren in het gezicht. Nu gaat het inderdaad schuimen en krijg ik het idee dat ik het als een reguliere cleanser gebruik. Vervolgens spoel je het met warm water af.

Ik vermoed dat door het droog inmasseren van de cleanser het vuil en de make-up van het gezicht worden ‘geweekt’ en vervolgens goed wordt verwijderd door het toevoegen van water.
Ik heb na het reinigen van mijn gezicht een watje gepakt en over mijn gezicht gehaald, het watje was schoon. 🙂 En ik gebruik echt redelijk wat make-up. Het reinigt dus inderdaad erg goed!
Mijn gezicht voelt erna ook niet droog of trekkerig aan maar lekker zacht en gehydrateerd. Het enige wat de cleanser niet doet is de oogmake-up verwijderen. Dit doe ik dan ook voordat ik de cleanser gebruik met een watje en make-up remover.

GLOW BOOSTER AMPULLEN

BABOR SKINCARE

Door naar de Glow Booster Bi-Phase Ampoule. Je krijgt 14 ampullen van 1 ml voor €80.
De ampullen innovatie verbindt de onmiddellijke werking van een werkstof ampul met een rijke verzorging van olie.
De vloeistof bevat microlipiden (huideigen) die in de diepten van de huid dringen waar ze werken als een volle crème.
Een extract uit bosaorta wortel perfectioneert de huidtint en herstelt het huidoppervlak. Vitamine C stimuleert weer het weerstandsvermogen en de collageensynthese. Verder bevat het ook duindoornextract dat ervoor zorgt dat de huid wordt geregenereerd. Pinksterbloemolie zorgt weer voor een frisse flow.

BABOR SKINCARE
BABOR SKINCARE

Er zitten dus 14 ampullen in een doos. Ik gebruik de ampullen zelf alleen ’s avonds. Ik heb het ook overdag geprobeerd maar mijn huid werd wat droog in de loop van de dag. Ik had namelijk niet een crème van Babor waardoor ik mijn reguliere crème heb gebruikt s’ morgens.
Na het reinigen van mijn gezicht heb ik de ampullen dus gebruikt. De ampullen zitten in kleine glazen flesjes die je goed moet schudden voordat je ze gebruikt (omdat er een olie- en een water product inzit meng je ze door het schudden).
Vervolgens breek je ze open met een bijgeleverd hoesje die je zeg maar over het smalle gedeelte van de ampul schuift.  Wel zo veilig omdat glas toch scherp is.
Zoals je ziet op de foto hierboven is de vloeistof oranje/geel en zie je de olie ook echt drijven op het water. De vloeistof ruikt vet lekker! Een soort citrusgeur (sinaasappel of mandarijn).
Er zit wel heel veel in een ampul en kan hiermee mijn gezicht, hals en decolleté meenemen met de inhoud.
Het voelt super zacht aan op mijn huid en blijft ook even zitten voordat het is ingetrokken (daarom een goed idee om het dus ’s avonds te gebruiken, zo kan het ook de hele nacht lekker zijn werk doen).
Helaas zijn de ampullen erg duur en kan ik geen €80 per 2 weken uitgeven maar als ik het kon betalen dan had ik ze absoluut blijven kopen.

COUPEROSE SERUM / PRIMER

BABOR SKINCARE

De Couperose Dual Solution bestaat uit 2 delen. De serum en de primer, beide bevatten 15ml en samen kost het €60. Nou ja, ik zeg samen maar het zit dus in 1 flesje.
Het belooft de roodkleuringen van rode adertjes te verminderen. Het serum versterkt en stabiliseert de capillairwanden met 2% van het antiroodkleuringscomplex uit tijgergras. Een capillair is trouwens een een haarvat/buisje.
Het serum beschermt ook de vaten door het anti-irriterend potentieel en verzacht de roodkleuringen doordat het de uitstorting van ontstekingsmediatoren reguleert. De toegevoegde paardenkastanje ondersteunt de microcirculatie en versterkt de huid.
De primer bevat ook he antiroodkleuringscomplex en camoufleert de rode huid door de groene pigmenten die de primer bevat.

BABOR SKINCARE
BABOR SKINCARE

Tot slot heb ik de serum en de primer gebruikt. Deze heb ik ’s morgens gebruikt omdat de primer natuurlijk het camouflerende effect geeft en voor ’s nachts is dat een beetje onnodig.
Het product is leuk om te zien, het heeft dezelfde uitstraling als de make-up sticks van Babor, dus ik vond het uiterlijk al herkenbaar en echt Babor.
Aan beide kanten van de stick zit een pompje, de één voor de serum en de ander voor de primer.
De serum is transparant van kleur en vrij vloeibaar waardoor je echt maar weinig nodig hebt. Het ruikt verder niet echt ergens naar. Ik heb de serum nu 1.5 week gebruikt en of ik nu echt verschil zie? Ik weet het niet helemaal. Misschien een minuscuul beetje. Maar misschien heeft het langer de tijd nodig.

De primer is vrij dik en heeft een lichtgroene kleur. Een groene kleur is de tegenhanger van rood en daardoor vermindert het dus de rode vlekjes op je gezicht (denk maar aan groene concealers).
Er zitten hele kleine korreltjes in de primer lijkt wel. Het doet me denken aan een hele lichte scrub wanneer ik het aanbreng. Maar dat is binnen een paar minuutjes eigenlijk ook wel verdwenen. Ik was namelijk bang dat je het zou zien door mijn make-up maar de korreltjes waren gewoon verdwenen.
Het camoufleert inderdaad! Niet zo erg als een groene concealer maar wanneer ik dit gebruik en vervolgens mijn foundation aanbreng heb ik ook geen groene concealer nodig. Ideaal dus ook als je niet teveel make-up wilt dragen. Want je kunt deze primer ook aanbrengen zonder er make-up overheen te doen. Het werkt in ieder geval goed en doet wat het belooft!

OORDEEL EN VERKRIJGBAARHEID

Ik ben de laatste tijd alleen maar aan het smeren met natuurlijke cosmetica en dat is Babor niet. Soms krijg ik namelijk pukkeltjes wanneer ik weer een product gebruikt dat niet natuurlijk is.
Met deze producten heb ik geen last gehad van pukkeltjes en is mijn huid misschien zelfs wel wat opgeknapt. Vooral door de ampullen lijkt mijn huid frisser te worden.
Ik heb de producten van Babor nu 2 weken gebruikt. Normaal gebruik ik alleen 1 merk wanneer ik review maar ik had mijn moisturiser echt nodig dus heb het minimaal gehouden en dus alleen een andere moisturiser dan Babor gebruikt in mijn routine.
De cleanser vind ik echt superfijn, het reinigt mijn huid goed en voelt prettig aan, wanneer ik het gebruik is het ook gelijk een fijn momentje omdat de geur zo fijn is.
De ampullen vind ik ook écht super! Helaas zijn ze wat prijzig voor mij maar wanneer je het geld ervoor hebt moet je ze absoluut eens proberen. Ik heb het idee dat mijn huid echt is verbeterd na het gebruik van de ampullen.
Tot slot de Couperose dual vind ik ook prettig. Ik weet niet helemaal of het al verschil heeft gemaakt maar ik blijf het netjes gebruiken. Mocht ik echt resultaat gaan zien dan laat ik dat natuurlijk weten! De primer doet in ieder geval wat het moet doen!

In het algemeen ben ik dus heel tevreden over de skincare van Babor. Ik had alleen de make-up geprobeerd maar mijn skincare stash is zeker positief gegroeid met dit merk. De cleanser ga ik sowieso blijven kopen!

De producten zijn allemaal te koop op de website van Babor of in de salons die het merk verkopen (deze kun je op de website vinden).

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May