Hoelang ik wel niet op zoek was naar een siliconen vrije make-up primer. Ik hoorde daar allerlei goede verhalen over. En ik heb er één gevonden, namelijk eentje van Artdeco make-up. En ook heb ik gelijk een lipbooster van dit merk getest. Een gloss die belooft de lippen voller te maken zonder fillers. Ik blijf het leuk vinden! Lees je mee?

Artdeco make-up

Artdeco is een Duits cosmetica merk met een hoop prachtige producten. Ik ben al bekend met het merk want ik heb al eerder een paar reviews geschreven over een aantal producten.
Zo heb ik de winter collectie van vorig jaar geprobeerd, de lente collectie van dit jaar en tot slot nog de zomer collectie. Ik ben dus het klokje rond gegaan 😉

Tot nu toe heb ik de collecties van het hele jaar geprobeerd en ik ben er iedere keer weer tevreden over

Het merk Artdeco is overigens dierproefvrij (big yay) en is te koop bij Parfumerie Douglas of op de webshop van Douglas.

MAKE-UP BASE

ARTDECO MAKE-UPPIES

Laten we beginnen met de Artdeco make-up base. Aangezien je daar ook mee begint wanneer je je make-up aanbrengt. De Make-up base kost €14.95 en dat vind ik een prima prijs. Het is geen budget merk maar ook niet high-end. Het hangt er een beetje tussenin. De prijs is dus voor iedereen prima gok ik zo.

Verder is het zeker niet onbelangrijk om te vermelden dat de make-up base volledig siliconen vrij is. En dat vinden veel mensen belangrijk. Siliconen blijken namelijk niet zo heel lief te zijn voor de huid. Het maakt de huid dicht, er komt als het ware een laagje over de huid.

Siliconen zijn namelijk niet zo lief voor je huid. Een puistjes uitbraak ligt op de loer

Aan de ene kant kan je zeggen dat dit goed is voor je make-up (dat is ook zo) maar je huid moet ook nog kunnen ademen. Zeker met wat warmer weer is dat nodig. Anders zitten je porien binnen no-time vol en heb je zo een puistjes uitbraak te pakken.
Dus, siliconen vrij. Fijn!

ARTDECO MAKE-UPPIES

De make-up base is simpelweg gezegd een primer. Het houdt je make-up op zijn plaats gedurende de dag. Zeker met het seizoen van nu: wind, kou en regen wil je dat je make-up goed op zijn plaats blijft zitten.
Daarnaast zorgt de base er ook voor dat rimpeltjes en oneffenheden optisch worden verborgen.

De base ziet er uit als een primer/base zoals ik die gewend ben. Het is een soort doorzichtige gel. Niet te vloeibaar wat onhandig aanbrengt.
Het ruikt redelijk neutraal, wat ook prima is vind ik. Het smeert wel iets lastiger uit aangezien er geen siliconen inzitten. Je moet er dus voor zorgen dat je het in 1x over het gezicht verdeeld omdat het anders wat stroever smeert.

artdeco-primer-lip-plumper-review-may-cate-2944Het trekt wel direct in de huid en je hoeft dus niet lang te wachten voordat je je make-up kan aanbrengen.
Omdat er geen siliconen inzitten voelt de base dus ook niet superglad op de huid. Ik heb het gevoel alsof ik een moisturizer aanbreng eigenlijk.
Zijn werk doet hij prima. Mijn make-up brengt prettig aan, laat geen vlekken achter en blijft prima zitten de hele dag. Voor mij dus absoluut een positief resultaat!

HOT CHILI LIP BOOSTER

ARTDECO MAKE-UPPIES

Klinkt al leuk, de Hot Chili Lip Booster. Hij is te koop voor €14,95 en belooft je sexy volle lippen te geven. De lipgloss (zo noem ik het voor het gemak even) bevat echte rode chili pepers die de lippen stimuleert en het een roze kleur geeft.

De lip booster bevat echte rode chili pepers

Verder zitten er nog glitterdeeltjes in de gloss die zorgen voor optisch vollere lippen. Klinkt goed 🙂

ARTDECO MAKE-UPPIES

Zoals je hierboven kunt zien is de lip booster een doorzichtige gloss. Hij is wat rozig in het flesje maar bij aanbrengen is het doorzichtig. Wel geeft het op mijn lippen een rozige kleur. Wat ik mooi vind. Net genoeg.
De gloss ruikt gek genoeg wel lekker. Ik dacht dat het heel kruidig zou ruiken. Dat doet het in principe ook maar het is meer een zoete kruidige geur.
Bij aanbrengen merk ik dat mijn lippen iets gaan tintelen. Geen vervelend gevoel (ik heb wel eens erger gevoeld met lip boosters). Dit betekent dat het haar werk doet. De chili pepers gaan de doorbloeding van de lippen even oppompen waardoor je dus vollere lippen krijgt.
Na een minuut of 10 is het tintelen over en zie ik inderdaad een verschilletje qua lip grootte. Mijn lippen zijn/lijken inderdaad voller en ze hebben een mooie gezonde roze kleur.

Ik voel mijn lippen tintelen wanneer ik de lip booster aanbreng

De lipgloss is prima in gebruik voor overdag maar je kunt het ook dragen over een andere kleur lipstick bijvoorbeeld.
Wat je ook kunt doen is de booster aanbrengen, na 10 minuten afvegen en een matte lipstick aanbrengen. Op deze manier hebben je lippen wel even die boost gekregen. Al denk ik dat het resultaat dan niet zo denderend zal zijn omdat de booster de glitters bevat die de lippen ook weer voller laten lijken.

ARTDECO MAKE-UPPIES

VOOR

ARTDECO MAKE-UP

NA

ARTDECO MAKE-UP

VERKRIJGBAARHEID

Artdeco make-up is verkrijgbaar bij Douglas. In de winkel maar ook online.
Happy shopping!

ARTDECO MAKE-UP

Heb jij wel eens een lip booster uitgeprobeerd?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May