Vandaag een artikeltje over haarverzorging! Het merk Dr. Pierre Ricaud is al vaker hier voorbij gekomen maar dan met make-up. Het merk is echt heel uitgebreid en de haarolie leek mij ook interessant. De olie vind je in de nieuwe collectie en vandaag review ik hem voor jullie. 

DR PIERRE RICAUD

Dr. Pierre Ricaud is van oorsprong een Frans merk, waarschijnlijk hoorde je dat al aan de naam.
Het merk is ontwikkeld door Dokter Pierre Ricaud in 1986 en heeft een wetenschappelijke achtergrond. Namelijk gebaseerd op diagnose, innovatie en resultaten.
Het merk heeft in Frankrijk 12 winkels en in Nederland helaas niet, maar je kunt de producten wel gewoon kopen via de Nederlandse webshop.
Geheel niet onbelangrijk om te weten is dat Dr. Pierre Ricaud niet op dieren test en ook niet in China verkoopt. Je kan er dus zeker van zijn dat het merk diervriendelijk is!
Eerder verschenen de artikelen over de foundation en de herfst make-up lijn op mijn website.

VERZORGINGSOLIE VOOR HET HAAR

HAAROLIE VAN DR PIERRE RICAUD

De haarolie (officieel verzorgingsolie) komt in een flesje dat 95ml bevat. Dat is redelijk veel voor een haarolie aangezien ik er niet teveel van moet gebruiken.
Een fles kost normaal €18 maar is op de website van Dr Pierre Ricaud voor maar €9 te koop. Niet duur vind ik!
De fles is geel transparant en de olie heeft ook een gelige transparante kleur. De fles heeft een pompje waardoor je de olie  gedoseerd kan gebruiken. Pompjes zijn sowieso altijd goed vind ik. Gieten gaat bij mij namelijk altijd fout..

De haarolie is verrijkt met druivenpitolie, strijkt glad en maakt de beschadigde punten weer vitaal. Aldus Dr. Pierre Ricaud.

dr-pierre-ricaud-haarolie-review-0617De olie ruikt SUPER lekker. Blijft alleen niet heel erg lang hangen volgens mij. Maar ik raak al gauw gewend aan een geur. Misschien ruik ik het zelf dan niet meer.
De olie is ook redelijk vettig dus ik raad je aan om weinig te gebruiken. Een klein beetje in je hand doen, goed wrijven en vervolgens door het hele haar verdelen. Behalve bij de hoofdhuid en vooral wél in de puntjes.

Ik heb echt ontzettend droog haar tegenwoordig. Niet dood maar het heeft wel een optater gehad van het verven en het stijlen.
De olie maakt mijn haar absoluut zachter en minder pluizig. Ik gebruik het zelf op de eerste dag na het douchen en daarna iedere dag een mini klein beetje alleen maar in mijn puntjes. Geen pluisjes meer of wegvliegertjes in ieder geval. De olie doet dus wat hij zegt dat hij doet!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May