Yay! Het merk MUA heeft weer een nieuwe collectie. Het merk MUA is een budget merk maar levert wél kwaliteit. Tenminste zo heb ik het eerder ervaren.
Deze keer review ik de foundation, loose powder, pressed powder en het nieuwe oogschaduw palette. Benieuwd naar de producten en de swatches? Dan moet je even het artikel bekijken. 

MUA COSMETICS

MUA is een make-up merk die bij al veel mensen bekend zal zijn. Het wordt bij de Kruidvat verkocht (in de winkels en online) en is heel heel budget.
Ik moet toegeven dat ik gevoelig ben voor luxe artikelen en toch vaak val voor de duurdere producten. MUA levert eigenlijk dezelfde kwaliteit maar is ongeveer 6x goedkoper. En dat is fijn!
Het assortiment van MUA is ook groot, zo kun je vrijwel alle make-up producten vinden van het merk én in veel kleuren en varianten.
Geheel niet onbelangrijk: MUA is dierproefvrij!
Eerder heb ik ook een aantal MUA producten gereviewd. De Festival look collectie, de Velvet lips liquid lipsticks en het oogschaduw palette. Oh en heel lang terug nog de highlighter en een palette. Maar die foto’s sucken echt 🙁

FOUNDATION

NIEUWE COLLECTIE MUA!

Laten we beginnen met het eerste product. Waarmee ik zelf altijd mee begin na mijn primer.
De ‘Skin Define: Matte Perfect Foundation’. Te koop voor €5,99 en dat is écht een koopje! Mijn reguliere foundation kost rond de €40 dus als dit een fijne is dan ben ik blij!
De foundation behoort tot de Matte Perfect lijn en is er dus op gericht om de huid flawless mat te krijgen én te houden. En dat kan ik goed gebruiken met mijn glimmende T-zone.

De foundation belooft ongewenste tekenen van een vette ongelijkmatige teint te verbannen en een gladde en vlekkeloze basis te geven.

mua-foundation-loose-powder-poeder-oogschaduw-review_1932De foundation is redelijk dik. Dat vind ik zelf wel prettig want dat vind ik prettiger werken met een tool als een spons of een buffing kwast.
Helaas is de kleur die ik heb nét iets te licht voor mijn huid maar ik heb het nog redelijk kunnen inperken met gebruik van een bronzer. Maar voor die 6 euro kan ik gerust de goede kleur nog aanschaffen.
De foundation is lekker dekkend en verbergt mijn rode plekjes en pukkeltjes helemaal. Ik heb geen concealer hoeven gebruiken hiervoor.

Cakey is de foundation niet. Maar ik kan me voorstellen dat als je het met je vingers aanbrengt het nog wel wat cakey kan ogen. Gebruik dus een vochtige kwast zodat je de foundation een natuurlijke look kan geven.
Mijn huid wordt inderdaad mat! Vaak heb ik een ongelooflijk glanzende kop na het aanbrengen van foundation maar bij deze dus niet. En dan moet de poeder nog worden aangebracht 🙂
Blijft de foundation lang zitten? Ja ook! Mede dankzij de loose powder die de foundation als het ware ‘set’. Ik heb er de hele dag mee kunnen rondlopen. Het glimmen naast mijn neusvleugels kwam na een aantal uur wel opzetten (like usual) maar door een beetje poeder aan te brengen is dat ook weer opgelost.

LOOSE POWDER

NIEUWE COLLECTIE MUA!

De volgende stap is het ‘zetten’ van je make-up. Zodat het nergens heen gaat en netjes blijft zitten waar je het hebt aangebracht. Hiervoor gebruik ik een loose powder.
Dit is de ‘Skin Define Matte Loose Powder’ uit dezelfde lijn als de foundation en koop je voor €5,99. Ook een koopje!
Er zijn een heleboel verschillende poeders, mocht je het verschil niet precies weten? Ik heb hier eens een artikel over geschreven. Als je hier nieuwsgierig naar bent dan kun je deze hier lezen.

Deze poeder bevat Vitamine A en E en jojoba extracten dat dus ook nog eens verzorgend werkt voor je huid. De poeder belooft je huid dicht te sealen en voorkomt een vette huid.

Deze poeder heeft wel een licht kleurtje. Het is niet transparant. Maar de kleur is verwaarloosbaar, hij zou bij iedere teint kunnen behalve bij de heel donkere huid.
Ik ben zelf gek op loose powders. Ze laten je make-up perfect zitten en halen de glans weg. Deze poeder doet ook precies wat het zegt. Het laat een heel dun laagje achter op de huid (ik breng het overigens aan met een grote fluffy kwast op mijn gezicht, onder mijn ogen gebruik ik een kleinere tapered brush).
Door de poeder aan te brengen op het gezicht heb je ook een betere basis voor je bronzer/blush. Het wordt hierdoor mooi egaal en niet vlekkerig. Foundation is vaak nog een beetje ‘vochtig’ en hierdoor kunnen donkere vlekken ontstaan van je bronzer. Met een loose powder dus niet.

Een loose powder is overigens niet bedoeld om te dekken. Dat doet de poeder dus ook niet. Wel laat het een zacht laagje achter op mijn huid en ben absoluut tevreden over deze poeder. En dat is best speciaal aangezien ik de holy grail gewend ben (Laura Mercier). Helaas kost die een vermogen en is dit voor veel mensen een goede budget vervanging!

PRESSED POWDER

NIEUWE COLLECTIE MUA!

Door naar de pressed powder. De ‘Pro-Base Matte Satin Pressed Powder’  heeft een gladde satijnen formule die de huid een matte finish geeft. Ook deze poeder kun je gebruiken om je make-up te ‘sealen’ en heeft een no-make-up-look. Aldus MUA Cosmetics zelf.
De poeder is verkrijgbaar in 6 verschillende tinten en dat is best veel voor een budget merk. De poeder kost namelijk maar €4,99.

mua-foundation-loose-powder-poeder-oogschaduw-review_1929De poeder ziet eruit zoals we gewend zijn van een pressed powder. MUA heeft ook altijd dezelfde uitstraling. Ik vind de verpakkingen van de poeders er niet luxe of heel mooi uitzien. Gewoon heel simpel. Maar daarom is de prijs ook lekker laag vermoed ik.
Ik heb de poeder zelf voor de loose powder gebruikt (behalve onder mijn ogen). Vooral op de probleemgebieden: Naast de neus, voorhoofd en kin. Mijn glimzone zeg maar. Ik breng het aan met een grote fluffy kwast waardoor ik niet teveel product pak en het daarom ook niet cakey zal aanzien.

De poeder dekt een klein beetje maar omdat de foundation bijna alles al heeft gedekt was het ook niet nodig om echt een dekkend product te gebruiken hierna.
De poeder voelt lekker zacht aan op mijn gezicht en ik denk dat het ook een hele fijne poeder is om te gebruiken zonder foundation. Om die natuurlijke look te hebben maar toch de ongewenste glansjes weg te krijgen.

OOGSCHADUW PALETTE

NIEUWE COLLECTIE MUA!

En tot slot om de gehele look af te maken het nieuwe palette van MUA. De ‘Elysium Shadows’ voor €7,99 en bevat 10 kleuren. Al eerder heb ik palettes gebruikt van MUA en merk dat ze niet heel heel gepigmenteerd zijn. Voor de make-up dummies onder ons is dat goed nieuws. Want ik heb ook wel eens een oog verpest omdat er teveel product van af kwam haha.
Ze zijn gerust gepigmenteerd hoor maar je kunt het mooi opbouwen met de palettes.

Dit palette heeft smokey- en shadow tinten die op zich kunnen worden gedragen of waarmee je een fantastische layered look kunt maken.
Bij het palette vind je ook een black liner. Superleuk! Het potlood bevat ook een slijper waarmee je de liner lekker scherp kunt maken voor een sharp eyeliner effect.

NIEUWE COLLECTIE MUA!
NIEUWE COLLECTIE MUA!

Het palette bevat matte kleuren en kleuren met een shimmer erin. Van wit/grijs tot blauw en zwart.
Je kunt er dus echt heel veel kanten mee op. Zelf ben ik niet zo erg van de blauwe oogschaduw maar als je een beetje handig bent met make-up kun je er echt een geweldige oogkunstwerk van maken.
Zoals ik al aangaf kun je de kleuren mooi opbouwen, de donkere kleuren heb ik gebruikt aan de buitenste kant van mijn oog en een donkerblauwe kleur onder mijn onderste waterlijn om mijn blauwe ogen uit te laten komen. Vervolgens heb ik een grijze kleur op mijn ooglid aangebracht en alles goed geblend met een tapered brush. Tot slot een lichtere kleur in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauwbot.

De eyeliner heb ik gebruikt om een smudgey eyeliner aan te brengen. De eyeliner blijft overigens verdomd goed zitten. Zelfs met make-up remover was het nog een klusje om hem te verwijderen. Je kunt er dus van uitgaan dat deze niet uit zal lopen of vervagen. Het blijft de hele dag netjes zitten. Of je er nu een sharp wing mee maakt of een smudgey lijn.

NIEUWE COLLECTIE MUA!

LOOK

Voor deze look heb ik alle bovenstaande producten gebruikt.

NIEUWE COLLECTIE MUA!
NIEUWE COLLECTIE MUA!
NIEUWE COLLECTIE MUA!

VERKRIJGBAARHEID

Al deze producten zijn vanaf 6 november (over 3 dagen!) verkrijgbaar bij de Kruidvat winkels of online op de webshop van Kruidvat.
Happy shopping!!!

Voor deze review zijn producten opgestuurd door een merk/bedrijf

May