Bobbi Brown is één van mijn favoriete high-end merken. Eén van mijn favoriete merken in het algemeen zelfs. Vooral van de make-up ben ik mega fan. Maar vandaag ga ik het hebben over de skincare van Bobbi Brown. En dan specifiek over de ‘Remedies’ lijn. Een skincare lijn die jouw probleemgebieden aanpakt. Benieuwd? Lees dan vooral het artikel. 

BOBBI BROWN

Al vaker heb ik artikels geschreven over producten van het merk Bobbi Brown. Vooral over make-up trouwens, zo heb ik een hele Bobbi Brown look gemaakt en heb ik een hoop producten gebruikt in mijn ‘Make-up Monday looks’.
En er staan nog een aantal nieuwe reviews ingepland over een aantal make-up producten van dit merk.
Vandaag ga ik het echter hebben over de skincare van Bobbi. Voor mijzelf een primeur dus ik was heel nieuwsgierig naar de lijn.

“Remedies are the perfect fusion of beauty and wellness—the ultimate skin enhancers.” – Bobbi Brown

REMEDIES

BOBBI BROWN REMEDIES

De ‘Remedies’ lijn bestaat uit 6 ’treatments’ die specifieke huidproblemen benaderen. Denk aan een huid met ernstig vocht tekort, irritatie en een huid met acné.
De producten kunnen op zich gebruikt worden maar ook in combinatie met je skincare routine en onder de foundation. Er wordt geadviseerd om de producten te gebruiken voor je dagcrème. Zelf gebruik ik het in de vorm van een serum dus gebruik ik het direct na het reinigen van mijn huid.
Gebruik het product 2 keer per dag.

Het product zit in glazen flesjes met een ‘drop’ systeem. Dus bovenop een rubberen bolletje waarin je knijpt zodat het alle product opneemt en het vervolgens weer kan leegknijpen in je hand. Hierdoor verspil je nooit product.
Ik vind dit altijd wel een erg fijn systeem en daarnaast oogt het ook altijd très chic.
De vloeistof is geheel vloeibaar en is het beste vergelijkbaar met water. Het trekt snel in de huid, laat de huid totaal niet vet achter en je kunt meteen erna je dagcrème aanbrengen.
Bovendien gebruik je maar erg weinig van het product (2 kneepjes per keer).

SKIN RELIEF

BOBBI BROWN REMEDIES

Skin Relief, oftewel no.80 is een wit/doorzichtige vloeistof dat ruikt naar pleisters. Pleisters? Ja echt! Het ruikt echt naar pleisters. Van die bruine ouderwetse pleisters. Dat is raar!
Waar de geur precies vandaan komt weet ik niet, maar het vervliegt echt binnen enkele seconden weer dus je hoeft niet bang te zijn met een pleistergeur rond te lopen.

bobbi-brown-remedies-skincare-review-6071Het bevat in ieder geval rode algen complex en zeewier extract dat roodheid en irritatie op de huid vermindert.  De formule is geschikt voor een gevoelige huid en een huid die snel reageert door het uiten van irritaties, onzuiverheden en acné. Dat is op zich wel een beetje mijn huid.
Het belooft de huid te versterken en laat een gestresste huid ontspannen.

Persoonlijk gebruik ik deze het liefst in de avond. Omdat het dan de huid fijn tot rust kan laten komen en dat het in de nacht haar werk kan doen. ’s Nachts is namelijk de tijd dat je huid zich hersteld. Nou ja, als je slaapt dan. Als je wakker bent dan niet natuurlijk.
Ik vind het prettig om aan te brengen, alleen vind ik de geur een beetje vreemd dus.

BOBBI BROWN REMEDIES

SKIN REVIVER

BOBBI BROWN REMEDIES

De ‘Skin Reviver’, oftewel no.91 is specifiek bedoeld om de huid weer lekker fris te laten ogen en over het algemeen te verbeteren. Juist om die reden gebruik ik deze dus het liefst in de ochtend.
Dit product ruikt dan wel weer lekker fris en heeft eveneens dezelfde substantie als de Skin Relief maar heeft een bruinige kleur.

bobbi-brown-remedies-skincare-review-6070Het bevat een hoop anti-oxidanten en essentiële ingrediënten om invloeden van buitenaf (uitlaatgassen en andere vuiligheid) buiten te sluiten en niet tot de huid toe te laten.
Het bevat onder andere: Spinazie, spruiten, groene algen, gefermenteerde kool die in heet water zijn getrokken om de anti-oxidanten eruit te halen.

 

Ook de Skin Reviver bevalt me goed. Aanbrengen na het reinigen en voor de dagcrème en mijn make-up is ready to go. Ook deze trekt lekker snel in.

OORDEEL EN VERKRIJGBAARHEID

Ik vind beide erg lekker. Alleen de geur van de Skin Relief doet me echt denken aan pleisters en dat vind ik vooral raar. Niet echt heel vies verder hoor.
Of ze echt wat doen met mijn huid kan ik nog niet zeggen. Ik denk dat je de producten daarvoor echt wel een maandje moet gaan gebruiken. Wel vind ik het lekkere producten die ik zeker wel zou kopen als het op is.
Ik zou dan persoonlijk kiezen voor ‘Skin Moisture Solution’ denk ik. Die hydrateert de huid vooral. En dat heb ik, zeker in de winter, nodig!

Bobbi Brown is verkrijgbaar bij de Bobbi Brown webshop, Douglas en de Bijenkorf. De flesjes zijn binnenkort te koop voor €41,50 en bevatten 14ml.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf 

May