Deze Make-up Monday draait helemaal om Blèzi Cosmetics. Ik heb namelijk een look gemaakt met een aantal producten van dit merk. Zo heb ik de foundation gebruikt, de oogschaduw en een eyeliner.
Als je nieuwsgierig bent naar de foto’s en wat ik ervan vindt, lees dan het artikel! 

BLEZI COSMETICS

Een tijdje terug probeerde ik de skincare van het merk Blèzi Cosmetics en was ik toch wel erg nieuwsgierig naar de make-up van het merk.
In het artikel over de skincare vind je wat uitgebreide informatie over dit, van oorsprong, Brabantse merk. De skincare beviel me écht goed. Nu is de beurt aan de make-up.
De make-up van het merk is altijd hypo-allergeen, parfum-vrij, dierproefvrij en geschikt voor alle leeftijden en huidtypes.
Ik probeerde de foundation, de oogschaduws en de eyeliner.

De make-up is parfum-vrij, hypo-allergeen en dierproefvrij

FOUNDATION

MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

De foundation van het merk komt in een flesje met een pompsysteem wat ik zelf altijd erg prettig vind. Hierdoor heb je weinig kans op verspilling en kun je het gedoseerd aanbrengen.
Officieel heet dit product de ‘All Day Foundation‘ en kost €36,50 voor 30ml. De foundation is verkrijgbaar in 6 tinten.
Ik heb de kleur soft beige gebruikt in deze review. Een lichte kleur met een wat gele ondertoon die perfect past bij mijn winterhuidje.
Wat belooft de foundation?

  • Hydratatie
  • Geeft een gave teint
  • Geeft een ‘second skin’ effect’
  • Bevat Vitamine E
  • Heeft een SPF van 15
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

De textuur van de foundation is redelijk dik wat ik wel prettig vind met het verdelen van het product op mijn gezicht.
Ik heb de foundation met een beautyblender aangebracht en ik vind dat het mooi blend met de huid. Het cakey-effect blijft uit gelukkig.
De dekking is medium. Het dekt de kleine oneffenheden, roodhuiden en donkere kringen onder mijn ogen maar ik gebruik toch nog een concealer voor de hardnekkige pukkeltjes en onder mijn ogen (dat doe ik sowieso altijd).
Zoek je echt een zeer dekkende foundation dan vind ik deze niet geschikt maar als je een meer natuurlijke foundation zoekt die je huid toch egaal maakt is deze absoluut prima.
Ik heb de foundation wel wat afgepoederd omdat het geen matte finish geeft. Om deze reden is de foundation dus óók voor de droge huid geschikt. Na het afpoederen is het effect mooi egaal en mat.

OOGSCHADUW

MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

Het eerste wat ik dacht toen ik de oogschaduws pans zag was hoe cute ze zijn! Er zit zelfs een spiegeltje in! Chic hoor.
Er zit redelijk wat poeder in de pan dus je doet er ook wel eventjes mee.
Ze zijn te koop voor €21 per stuk en bevatten 2,4 gram. Er zijn 11 kleuren verkrijgbaar in koele en in warme tinten. Ik koos voor (hoe verassend) 85 Rosy Apricot en 80 Sandy Beige. Warme ‘nude’ kleurtjes. Mijn favo’s.
De oogschaduw belooft:

  • Zachte structuur. Zowel droog als nat goed aan te brengen
  • Brengt egaal aan
  • Blijft lang zitten
  • Loopt niet uit
  • Bevat Vitamine E
  • Heeft anti-verouderingseigenschappen (YES)
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

De poeders zijn inderdaad lekker zacht en makkelijk aan te brengen. Ik heb de Sandy beige in mijn crease aangebracht en geblend en de Apricot kleur op mijn bewegend ooglid.
Beide kleurtjes hebben een lichte shimmer wat ik heel erg mooi vind. Ze zijn niet zeer gepigmenteerd. Ik ben toch geen held met heftige ooglooks dus juist deze pigmentatie is perfect voor dagelijks gebruik wat je uitstraling net wat frisser en opener maakt. Tenminste dat doen deze kleurtjes.
Je kunt voor een intensere look je kwast natmaken en hiermee de oogschaduw aanbrengen. Op deze manier wordt de pigmentatie hoger.

EYELINER

MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

En tot slot om de look af te maken en het oog net wat meer sjeu te geven de eyeliner. De ‘Automatic Eye Pencil’ is een pennetje met een ’twist up’ systeem. Dus als je draait aan de onderkant dan gaat de eyeliner omhoog uit de pen.
De eyeliner kost €14,50 en is beschikbaar in 8 kleuren. Zwart tot turquoise. En van matte tot metallic. Zelf heb ik de kleur Vibrant Grey. Een subtiele kleur die de ogen geen harde uitstraling geeft.
Blèzi zegt het volgende over de eyeliner:

  • Veegvast
  • Waterproof
  • Crèmige structuur wat prettig aanbrengt
  • Is afgestemd met de oogschaduwkleuren
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

Het potloodje is lekker lang. Fijn, soms word je namelijk ontzettend genept met een kort staafje.
Ook is het potloodje inderdaad zacht en is meteen goed gepigmenteerd met aanbrengen, hier hoef je niet hard voor te drukken. 1x aanbrengen is al genoeg voor bovenstaande swatch.
Ik vind de kleur trouwens erg mooi, inderdaad lekker subtiel en veel minder hard dan zwart. Hiermee kun je een prachtige natuurlijke dagelijkse look creëren.
Ik heb het potloodje gebruikt in mijn waterlijn  van mijn oog maar dan vanaf de buitenkant tot het midden (zie foto van mijn oog boven). Op deze manier geef je het oog wat meer diepte maar maak je je oog niet kleiner doordat het lijntje niet doorloopt tot je traanbuisje.

LOOK

MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS
MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

OORDEEL & VERKRIJGBAARHEID

MAKE-UP MONDAY: BLÈZI COSMETICS

Ik was zó nieuwsgierig naar de make-up. Uiteindelijk kan ik wel zeggen dat ik het hele fijne make-up vind. De foundation is perfect voor een natuurlijk ogende egale huid. Voor overdag dus perfect en zonder cakey-effect.
De oogschaduw is gepigmenteerd tot op zekere hoogte wat voor 90% van de vrouwen volstaat want ik denk niet dat iedereen met knallende ogen naar het werk wilt. De vraag is zelfs of de meeste vrouwen dat kunnen, ik niet eens haha.
De eyeliner vind ik ook prettig in gebruik en de kleur is subtiel en mooi.

Voor het dagelijks leven is deze make-up perfect

Ik kan dus zeggen dat ik over al deze producten tevreden ben en ze absoluut ga gebruiken. Voor feestjes of insta looks kies ik toch de wat heftigere make-up. Maar voor het ‘normale’ leven vind ik deze producten erg fijn.
Ze zijn allemaal te koop via de webshop van Blèzi Cosmetics. Ook kun je er een kijkje nemen voor lip producten en make-up kwasten.
Zeker als je op zoek bent naar hypo-allergene en parfum-vrije make-up. Ik zeg: aanrader.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May