We kennen ze allemaal wel toch? De soft matte lipcreams van NYX Cosmetics. Als je ze nog niet kent dan heb je ergens onder een steen gelegen de afgelopen jaren.
Vandaag een korte review specifiek op deze lipcream en daar gebruikte ik deze keer de kleur Abu Dhabi voor. Ook swatches kun je natuurlijk vinden in dit artikel. Enjoy! 

NYX COSMETICS

Het merk NYX Cosmetics heeft een redelijk dikke binnenkomen in Nederland gemaakt afgelopen jaar. Als je nog niet bekend was met het merk dan was je dat in november wel. Want daar openden zij de eerste fysieke winkel in Nederland. Yay.
Nog steeds ben ik er niet geweest (sorry, veel te druk gehad. Ik ga snel even langs). Maar uit verhalen weet ik dat het echt mega tof is daar.

Afgelopen jaar heeft NYX een dikke binnenkomer in Nederland gemaakt met de fysieke winkel

NYX Cosmetics is trouwens dierproefvrij (yay) en budget. Budget betekent niet altijd slecht want NYX behoort echt tot één van mijn favoriete make-up merken. De lipstick, oogschaduw palettes, concealers… Girls ze zijn awesome! Allemaal. De pigments staan nog steeds op mijn wishlist. Want die zijn eyeporn!
Het merk heeft nog geen eigen webshop in Nederland maar je kunt een heleboel van de producten bestellen én fysiek kopen bij Douglas. Maar als je in de buurt bent van Amsterdam, loop dan even naar binnen!

Benieuwd naar eerdere artikels van mij over NYX? Check dan hier de review over een aantal make-uppies. In mijn looks vind je ook vaak NYX producten. Maar daarvoor kun je het beste kijken op May Cate.

SOFT MATTE LIPCREAMS

NYX COSMETICS: ABU DHABI

Ik ben echt mega fan van de Soft Matte Lipcreams van Nyx Cosmetics. Ze zijn te koop voor rond de €7 en dat is helemaal niet duur.
Zoals de naam het al zegt zijn het matte lipsticks maar dan in vloeibare vorm. Gewoon een liquid matte lipstick dus.
Ik vermoed dat ‘soft’ staat voor de zachte uitstraling. De kleuren zijn namelijk niet keihard. Goed gepigmenteerd dat wel, maar het smelt als het ware samen met je eigen lippen.

Vaak heb ik met liquid lipsticks dat ik het erg lastig vind om de vorm van mijn lippen mooi strak te krijgen

Vaak heb ik met liquid lipsticks dat ik het erg lastig vind om de vorm van mijn lippen mooi strak te krijgen omdat ze super gepigmenteerd zijn. Met de soft matte lipcreams van NYX heb ik daar geen moeite mee. Het blend mooi samen met de huid terwijl het toch een goed gepigmenteerde kleur geeft.
Mijn favoriete kleuren zijn de nude kleurtjes. Stockholm heb ik al een jaar of 2 en redelijk vaak aangeschaft maar Abu Dhabi vind ik ook erg mooi. Die is net weer wat donkerder.

NYX COSMETICS: ABU DHABI
NYX COSMETICS: ABU DHABI

Hierboven zie je een swatch op mijn hand én op mijn lippen. Een lipstick kan namelijk bij iedereen heel verschillend uitpakken. Je huidkleur bepaalt de kleur van je lipstick.
Bij mij is Abu Dhabi erg licht en echt een nude kleur. Als je erg licht van huidkleur bent dan is de kleur wat bruiner en donkerder. Alsnog een nude kleur.

Droge lippen? Gebruik een beetje lipbalm vóórdat je matte lipstick aanbrengt

Ik vind ten eerste de kleur echt super fijn voor dagelijks gebruik. Het maakt mijn lippen wat voller en geeft ze net dat ene mooie kleurtje. Ook vind ik de Soft Matte creams erg fijn omdat ze niet uitdrogen. Een matte lipstick in de winter is vaak een drama, HALLOOOOO velletjes! Maar ik heb hier geen last van met deze. Mocht je nu écht droge lippen  hebben dan adviseer ik je een beetje lipbalm op de lippen aan te brengen, het overtollige deppen en vervolgens de matte lipstick aan te brengen. Dit scheelt al de helft.
En scrubben 😉

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May