Big hair is iets waarmee je bent gezegend of je hebt het gewoon niet. De haarwereld speelt daar handig op in door allerlei volume producten te ontwikkelen.
Zo ook het merk Fudge, een heel fijn én bekend merk die vooral erg lekker ruikt! De Big Hair lijn heeft allerlei producten om meer volume in je haar te creëren en ik review vandaag deze lijn. Lees je mee?

FUDGE

Yes, in het begin van mijn ‘bloggerscarrière’ heb ik al eens over Fudge geschreven. Het artikel is hier te lezen, en de foto’s… Oh de horror.. Haha!
Maar vandaag ga ik het overdoen met een geheel andere lijn en een geheel ander artikel (gelukkig).
Fudge Professional is een professioneel kappersmerk dat wereldwijd bekend staat en geheel niet op dieren test!
Veel innovatieve producten komen bij Fudge vandaan want wie had er ooit van een dry conditioner gehoord een aantal jaren geleden? Juist, die van Fudge.
Anyways, we zijn een aantal jaar verder en ik kwam dit merk tegen op een bloggersevenement. Ze hadden verschillende lijnen om te laten zien en maakten tegelijkertijd leuke haar creaties bij bloggers die dit graag wilden. Leuk!
Ik kreeg een pakketje mee met de lijn ‘Big Hair’ en in dit artikel bespreek ik de producten met jullie.

BIG BOLD OOMF SHAMPOO & CONDITIONER

BIG HAIR DOOR FUDGE

Ik vind de verpakking al lekker bold trouwens. Beide producten zitten in een tube met een lekkere afbeelding en opvallende teksten.
De shampoo én de conditioner zijn te koop voor ongeveer €18,30 per product.

Mijn haar ruikt echt mega mega lekker

Beginnend met de Big Bold OOMF Shampoo (voorheen de Bodybuilder Shampoo) die volume belooft , een glans achterlaat en je haar goed reinigt en beschermt. First of all, het ruikt echt mega mega lekker. Alles van Fudge trouwens hoor. Maar ik vind het heerlijk om mijn haar te wassen hiermee. En de geur blijft ook lekker lang hangen, ook na het douchen als het haar droog is.
Ik merk dat mijn haar inderdaad goed gereinigd wordt en het haar wat stug aanvoelt, dit is ook de bedoeling want je wilt volume en geen ingezakt zacht haar.

Door naar de Big Bold Oomf Conditioner (ook hier voorheen de BodyBuilder Condtioner). Ruikt misschien nog lekkerder. Nou ja, zelfde geur maar een conditioner ruikt vaak wat intenser. Zo ook deze conditioner.
Belooft precies hetzelfde te doen als de shampoo maar heeft als conditioner zijnde de eigenschap dat het je haar lekker zacht maakt.
Ik vind ook deze conditioner fijn in gebruik en laat geen zacht slap haar achter. Ook hier blijft mijn haar iets stugger (let op, niet droger maar stugger) aanvoelen dan met een andere conditioner.

BLOW DRY SPRAY

BIG HAIR DOOR FUDGE

De volgende stap voor een lekkere volle bos haar is natuurlijk het föhnen. En daar helpt de Push-it-up Blow Dry Spray weer voor meer volume. De Blow Dry spray is te koop voor gemiddeld €18 en ook hiervoor geldt: even googlen, dan vind je de goedkoopste.
De spray voorkomt pluizen en een waarin uitziende hair-do. Het is eigenlijk een haarspray die niet plakt en bevat keratine, bamboe-extract en ananas-extract.

Alleen al voor de geur zou ik deze producten gebruiken

Het is de bedoeling om dit in handdoek droog haar te sprayen dus dat doe ik netjes. Ik hang even voorover zodat de spray overal wel een beetje komt. En ja, die geur weer!! Alleen al voor de geur zou ik deze producten gebruiken..
Vervolgens ga je je haar föhnen zoals je normaal zou doen. Een ronde föhnborstel is trouwens wel een tip als je big hair wilt.
Ik moet er wel een klein beetje olie bij doen, maar dit ligt echt aan mijn eigen haar. Het is te beschadigd en wordt dus snel droog. Als mijn haar is droog geföhnd dan doe ik er wat haarolie in.

VOLUME POEDER

BIG HAIR DOOR FUDGE

Dit kennen we allemaal wel, toch? Volumepoeder. Een poeder die je ‘strooit’ op de hoofdhuid net onder je bovenste plukken. Tenminste zo doe ik het. En vervolgens de hoofdhuid masseren. En tadaaa! Volume gegarandeerd.
Deze Elevate Styling Powder doet dit ook. Zelfs als je heel dun haar hebt. Wondermiddel, echt. Beste uitvinding van de laatste jaren.

Big hair krijg je sowieso met een volumepoeder, ook als je dun haar hebt. Beste uitvinding van de laatste jaren

De poeder is heel gemakkelijk aan te brengen in het haar zonder dat je teveel gebruikt en voelt lekker stug aan zoals ik gewend ben van een volume poeder. Dat stugge wordt wel minder gedurende de dag maar als je weer even je hoofdhuid masseert dan is de volume daar weer helemaal. Ik HOU van volumepoeder. En ook deze is superfijn.

TEXTURE SPRAY

BIG HAIR DOOR FUDGE

En tot slot, om de look helemaal af te maken is er de Think Big Texture Spray. Te koop voor gemiddeld €18.
Het is een licht gewicht haarspray die belooft om, zoals de naam zegt, meer textuur in het haar te creëren wat zorgt voor optisch volume maar ook volume geeft.

Deze spray ruikt ook weer zalig! Net als de andere producten. Ze hebben ook allemaal dezelfde geur, wat het fijn maakt want je wilt niet teveel geuren door elkaar gebruiken. Dat is niet lekker, geloof me.
Ik gebruik persoonlijk deze spray als allerlaatst en gebruik het over mijn hele haar. Vervolgens masseer ik het een beetje in mijn haar en ga met mijn handen over mijn hoofdhuid en let op: je volume is HUGE!

BIG HAIR DOOR FUDGE

MIJN OORDEEL OVER DE LIJN

Ik heb de producten nu een week of 2 en ik moet zeggen dat ik er al veel gebruik van heb gemaakt. Dus niet alleen getest maar daarna nog lekker gebruikt want de hele lijn bevalt me echt super.
Ten eerste de geur vind ik heel lekker en ten tweede het geeft ook inderdaad volume. Wil je het echt goed doen, neem dan de gehele lijn maar als je bijvoorbeeld alleen voor de volumepoeder en de blow dry spray gaat dan kom je ook al een heel eind.

Yes, ik ben definitly fan!

Wat gebruik jij om meer volume in je haar te krijgen?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May