Is blauw je favoriete kleur, hou je van natuurlijke huidverzorging, de zee of vind je zeepaardjes leuk? Er zijn zoveel redenen om de nieuwe collectie van Beauty Kitchen te ontdekken! In dit artikel laat ik je bijna de hele collectie zien. En je moet dit zeker lezen als je van natuurlijke skincare houdt óf een gevoelige huid hebt.

BEAUTY KITCHEN

Beauty Kitchen is een merk uit Engeland dat volledig natuurlijke huidverzorgingsproducten heeft. Het milieu staat bij hen op nummer 1 en zij zorgen ervoor dat in het hele productieproces het milieu wordt gerespecteerd. Ook dieren worden gerespecteerd aangezien ze nooit op dieren testen. Fijn.
Niet alleen is de naam cute, de verpakkingen zijn dat ook. Instant happiness is wat ik erbij voel zonder schuldgevoel.

SEAHORSE PLANKTON COLLECTIE

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Al eerder zagen jullie een artikel over Beauty Kitchen, maar dan over de Abyssian Oil collectie. Ik had de eer om de founder, Jo, te ontmoeten. Zij heeft mij alles verteld over de nieuwe collectie en I’m excited!
De lijn bestaat uit weer heel veel fijne producten met als hoofd bestandsdeel biologisch gekweekte micro-algen en planten-extracten.
Plankton micro-algen zijn de eerste schakel in de energieketen  van de oceanen en onmisbaar in de voeding van zeepaardjes. Ze beschermen zichzelf tegen milieu-stress door een unieke mix aan anti-oxidanten, omega-3, lipiden, sterolen, carotenoïden en vitaminen te produceren.
Deze ingrediënten werken binnen 24 uur aan onder andere het langer vasthouden van een jeugdige uitstraling, het werkt ontgiftend voor de huid, het verbetert de elasticiteit van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het hydrateert je huid en het optimaliseert de collageen productie.

Naast de plankton micro-algen bevatten de producten ook:

  • Zeewier extract: een anti-oxidant die ontstekingsremmend werkt
  • Blauw kamille: een anti-oxidant en heeft een heerlijke geur
  • Immortelle olie: Een natuurlijke hersteller
  • Engelwortel olie: bevat anti-oxidanten, vitamines, valeriaanzuur en waardevolle oliën die de huid verzachten
  • Wierookhars olie: Ondersteunt de celvernieuwing en houdt cellen gezond. Werkt goed bij zonpigmentvlekjes en fijne lijntjes/rimpeltjes

En wil je heel graag een zeepaardje adopteren? DAT KAN! Wanneer je het Seahorse Plankton #savestan Skincare Treasures pakket koopt voor €50 kun je voor vier maanden een zeepaardje adopteren. IK VIND HET GEWELDIG!

NACHT CRÈME / MASKER

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Ik begin met de Sleeping Beauty Knight Rescue Mask. Dit is een nachtcrème en masker in één! Het zorgt voor een goede nachtrust en een mooie huid.
De crème zorgt er namelijk voor dat je huid herstelt en verstevigt terwijl je aan het slapen bent.

The Beauty Kitchen Sea horse collectie
The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Ten eerste even de geur, dit is namelijk voor ieder product in deze lijn hetzelfde. Het ruikt heel uniek, ik heb nog niet eerder een huidverzorgingsproduct gebruikt met deze geur. Het heeft een heel zachte geur wat me aan lavendel doet denken. Er zitten geen synthetische geurstoffen in. Het zijn dus echt de oliën die je ruikt.
Anyway, deze nachtcrème/masker heeft een heel fijne romige structuur en breng ik aan voordat ik ga slapen. Omdat ik een fan ben van gezichtsolie breng ik deze daaroverheen aan. Gewoon omdat ik het lekker vind!
De volgende dag voelt mijn huid serieus(!) goed gehydrateerd aan én lekker zacht.

GEZICHTSOLIE

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Ik ben dus écht mega fan van gezichtsoliën en die heeft de collectie gelukkig ook! De High Definition Facial Oil is een unieke 100% natuurlijke gezichtsolie, die biologisch gekweekte microalgen bevat om het ontstaan van rimpeltjes te verminderen, de huid voller te maken en te beschermen.

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

De geur van de olie is dus exact hetzelfde als de andere producten. Wat best wel speciaal is, als je naar de olie kijkt dan zie je de blauwige kleur. De kleur van de ocean. Zonder kleurstoffen hè?
De olie gebruik ik dus graag ná het aanbrengen van de nachtcrème of op dagen dat ik lekker binnen blijf. Zeker in de winter vind ik een gezichtsolie heerlijk!

OOG SERUM

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Door naar de ogen. De Eye Lift & Lumination Serum is een serum dat natuurlijk ook de biologische micro-algen bevat en verder voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat.
De tere ooghuid wordt intensief gehydrateerd en wordt beschermd tegen veroudering. Het wordt geadviseerd om deze serum vooral ’s nachts te dragen.

The Beauty Kitchen Sea horse collectie
The Beauty Kitchen Sea horse collectie

De serum is ook lekker romig wat het fijn maakt om aan te brengen onder de ogen. Het trekt niet heel erg snel in waardoor het inderdaad het beste is om aan te brengen voordat je gaat slapen.
Het voelt ook lekker zacht en de textuur is ook heel licht waardoor je het niet voelt zitten op de huid. Ik heb gelukkig nog niet echt rimpeltjes bij mijn ogen, maar op mijn leeftijd ben ik wel begonnen met smeren. Deze is zeker fijn om te gebruiken in combinatie met de andere producten.

FACE MIST

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

De Active Infusion Hydration Mist is zoals wij het kennen een gezichtsspray. Ik vind dit vooral lekker in de zomer om me even op te frissen, maar vergeet het ook niet in de winter. Want door de verwarming aan en de kou buiten heeft je huid net wat extra hydratatie en verzorging nodig.
Deze mist bevat essentiële oliën die de huid hydrateren en wordt omschreven alsof je een zeebriesje voelt. Nou, momenteel heb ik geen behoefte aan een zeebriesje met dit weer. Maar geeft wel lekker wat verfrissing aan de huid. Hij ruikt lekker fris en je kunt hem ook voor je lichaam gebruiken.

BODY CREAM

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Deze Transformation  Body Cream heet zo omdat het je binnen 24 uur aan een stevigere huid helpt. De crème is speciaal bedoeld voor de zones die je graag wat steviger wilt hebben. Namelijk de heupen, dijen, buik, billen, middel en armen. De crème is echt mega romig en ruikt ook weer net zo lekker als de rest.

HAND SCRUB

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Dit is echt een super tof product! De 60 Second Manicure is een scrub voor handen én nagels. De scrub heeft een reinigende en hydraterende werking dankzij de aromatische oliën en Himalaya-zout.

The Beauty Kitchen Sea horse collectie
The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Als ik eerlijk ben dan vergeet ik echt heel vaak mijn handen te scrubben. Terwijl dit, zeker in de winter, echt fijn is om te doen. Deze scrub zit in een lekker grote pot en is een scrub in een soort gel/crème.
De geur is weer hetzelfde als de rest.
Ik pak altijd een lekkere dikke klodder, maak mijn handen even vochtig en ga vervolgens mijn handen ‘wassen’. Die bewegingen maak ik dus met de scrub. Na afspoelen zijn mijn handen SUPERzacht, glanzen mijn nagels (door de olie!) en hoef ik geen handcrème meer te gebruiken omdat de olie zo goed in de huid trekt zonder dat het vettig aanvoelt. HEERLIJK product dit!

BEAUTY WIPES

The Beauty Kitchen Sea horse collectie

Tot slot zijn er nog de Sustainable Beauty Wipes. Die perfect zijn om mee te nemen in je tas om je make-up mee te verwijderen. De doekjes zijn gemaakt van 100% biologisch katoen én 100% natuurlijke ingrediënten. Ben je een milieulover? Spring dan maar even een gat in de lucht want de doekjes zijn ook nog eens volledig composteerbaar. Ze kunnen dus in de compostbak!
Zelf vind ik deze doekjes heel fijn omdat ze mijn huid niet irriteren, dit gebeurt vaak bij make-up reinigingsdoekjes. Dan wordt mijn huid wat rood en gaat een beetje prikken. Hier dus niet het geval, waarschijnlijk omdat ze 100% natuurlijk zijn.

FACTS

  • Er bestaan wereldwijd 54 miljoen zeepaardjes waarvan de meesten worden bedreigd met uitsterven
  • Beauty Kitchen ondersteunt het Seahorse Trust om ervoor te zorgen dat het aantal weer toeneemt
  • Zeepaardjes paren voor het leven (cute!) en worden 11 tot 15 jaar oud
  • Queen Elizabeth is eigenaresse van al het zeewier rond de Britse kust en heeft Beauty Kitchen toestemming gegeven om eigenhandig zeewierextract te oogsten

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Beauty Kitchen zijn natuurlijk ook in Nederland verkrijgbaar. En waar anders als bij Holland & Barret? Jullie kennen deze winkel natuurlijk als De Tuinen. Ook online kun je de producten kopen, maar als je lekker wil snuffelen en uitproberen moet je eventjes de winkel binnenlopen.
Meer informatie over het merk zelf en de andere producten vind je ook op de website van Beauty Kitchen zelf.

Prijzen:
Sleeping Beauty Knight Rescue Mask €24,99 (50ml)
High Definition Facial Oil €29,99 (30ml)
Eye Lift & Lumination Serum €24,99 (30ml)
Active Infusion Hydrating Mist €14,99 (100ml)
Transformation Body Cream €19,99 (150ml)
60 Second Manicure €19,99 (120gr)
Sustainable Beauty Wipes €6,99 (30st)

Wist jij al dat zeepaardjes met uitsterven worden bedreigd?

Deze review bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May