Heb je een gevoelige huid? Dan heeft Babor speciaal een lijn ontwikkeld om deze te verzorgen. Namelijk de Doctor Babor Neuro Sensitive Cellular lijn.
Nu is Babor al een van mijn favoriete merken en was ik natuurlijk heel benieuwd hoe deze lijn mij zou bevallen. Ik heb de producten inmiddels 2 weken geprobeerd en ik vertel jullie wat ik ervan vind. 

Babor

Verscheidene keren heb ik een review geplaatst over de producten van Babor. Zo kan je de make-up van Babor op mijn website terugvinden alsook de Refine Cellular lijn van Doctor Babor. De make-up vind ik ten eerste prachtig en de huidverzorging vond ik een luxe uitstraling hebben.
Ik ben gek van de ampullen, een soort kuurtje voor de huid en ook deze lijn bevat ampullen! Ik was dus heel blij toen ik ook die in het pakket zag zitten.
Babor is een diervriendelijk cosmetica merk dat zich richt op de vrouw die geeft om haar huid. Tenminste, dat laatste verzin ik ter plekke maar zo zie ik mijzelf wel. Als je meer informatie over Babor wilt klik je even naar de artikels waar ik hierboven naar heb verwezen. Daar staat alles in.

DOCTOR BABOR: NEURO SENSITIVE SELLULAR

GEVOELIGE HUID - BABOR REVIEW

De lijn Neuro Sensitive Cellular is de  zachtste onder alle producten van de Doctor Babor skincare range. De lijn is ontwikkeld voor mensen met een hypergevoelige en extreem droge huid.
Juist voor de mensen met break-outs, huidproblemen en ook voor de gewone huid in de winter is dit prettig spul. Het kalmeert de gestreste huid, werkt anti-irriterend, vermindert jeuk en een gespannen gevoel en bouwt de beschermende lipidenmantel van de huid op.
De lijn bevat in ieder geval geen conserveringsmiddelen zoals parabenen, minerale oliën, geurstoffen en synthetische kleurstoffen.

De lijn bevat geen conserveringsmiddelen als parabenen, minerale oliën, geurstoffen en synthetische kleurstoffen

Ook dermatologen blijken over deze lijn te spreken. Juist vanwege het ontbreken van deze schadelijke ingrediënten.
Ik review vandaag de Calming Cleanser, de Calming Cream en de ampullen.

INTENSIVE CALMING CLEANSER

GEVOELIGE HUID - BABOR REVIEW

De Intensive Calming Cleanser (€29,40 voor 150ml) wordt beschreven als een intensief kalmerende, vetherstellende reinigingsmelk die op milde wijze het gezicht reinigt. De cleanser behoudt de lipidenmantel op de huid waardoor er geen gespannen gevoel na het reinigen is. De cleanser bevat neoroxyl, microzilver, gamma-linoleenzuur, lactaat en dexpanthenol.

De cleanser ruikt écht lekker, en dat zonder geurstoffen

De fles is groter dan mijn vorige cleanser en ik vind de prijs helemaal niet hoog voor het merk, de grootte en wat het belooft. In tegenstelling tot alle zilveren flesjes/tubes is deze fles wit met een zilveren dop. Dat denk ik het idee wilt geven dat de cleanser puur is.
doctor-babor-gevoelige-huid-review-cleanser-ampullen-cream_2589Ik verwachtte ook een soort gel zoals ik gewend ben van Babor maar het is inderdaad meer een melk-achtige crème die echt lekker ruikt. En dat zonder geurstoffen 😉 Ook nu heeft de fles een pompje. I love pompjes! Echt!
Mijn make-up wordt goed verwijderd, behalve mijn oog make-up. Dit zou je van tevoren even moeten verwijderen met een speciale oogmake-up remover.
Ik heb niet veel nodig voor mijn hele gezicht (1 pompje) dus op zich doe je best lang met de fles.

INTENSIVE CALMING CREAM

GEVOELIGE HUID - BABOR REVIEW

Door naar de Intensive Calming Cream (€61 voor 50ml). Een intensief kalmerende crème met neuroxyl, microzilver, gamma-linoleenzuur, lactaat en dexpanthenol. Hetzelfde als de cleanser dus.
Een crème die 24 uur gebruikt kan worden, dus als dag- en nachtcrème. De cream is overigens ook geschikt als oogverzorging.

Het is inderdaad te zien dat er geen synthetische kleurstoffen inzitten. Het heeft een beetje een viezige kleur

Ook deze ruikt al zo lekker. Het heeft een schone geur, zoals cosmetica hoort te ruiken vind ik. Ik word er lekker ontspannen van en heb het gevoel dat het echt schoon is. But that’s me.
doctor-babor-gevoelige-huid-review-cleanser-ampullen-cream_2587De cream heeft een vreemde kleur, een beetje grauw-wit en viezig. Maar de geur maakt dat weer goed. Zo is wel te zien dat er geen kunstmatige kleurstoffen aan toegevoegd zijn.
Deze verpakking is zilver zoals ik gewend ben van Babor en vind het er altijd mooi en luxe uitzien. Het pompje is super en eigenlijk komt er zelfs iets teveel uit als ik 1x pomp. Ik probeer dan ook een half pompje te doen want dan nog smeer je royaal.

MICROSILVER CONCENTRATE

GEVOELIGE HUID - BABOR REVIEW

Tot slot de ampullen. De Microsilver Concentrate (€39,50 voor 7x2ml). Het intensieve concentraat bestrijdt bacteriën die irritaties in gang zetten op effectieve wijze met antimicrobieel werkend microzilver. Neuroxyl en dexpanthenol kalmeren de gevoelige huid zodat roodkleuringen minder zichtbaar worden.

De Babor ampullen zijn life! Beste kuur voor je huid

De ampullen zijn life! Geloof me. Het is een super kuur voor de huid. De vorige kuur die ik deed met de ampullen van Babor hebben mij echt een verschil opgeleverd. Mijn huid was zachter en egaler.
Deze ampullen doen eigenlijk niet anders dan de vorige alleen zijn ze dus speciaal voor een gevoelige huid.
Pas wel op met openen, want er kan een stukje glas in de ampul komen als je niet voorzichtig bent. Happened to me before. Maar voor de rest: deze ampullen zijn inmiddels vaste prik voor mij geworden. Een keer per maand en het doet wonderen. Vooral in de winter!

INFORMATIE OVER DE ACTIEVE INGREDIENTEN

De informatie is in het engels, waarom vertaal je het dan niet zou je denken? Nou simpel, ik vind het lastig om engelse wetenschappelijke termen te vertalen. En ben daarom bang dat ik de informatie teniet doe of misschien zelfs onjuist vertaal. Mocht je nu echt heel graag de informatie in het engels willen, laat dan even een comment achter. Dan ga ik hier voor je achteraan!

 • Neuroxyl: desensitizes the nerve endings, soothes unpleasant itching instantly and reduces redness with long-lasting results.
  • The nerve endings have special molecules, that are able to send nerve signals (Neuromediators/transmitters) or receive (Neuroreceptors) signals and translate them into information.
  • If the skin is extremely dry or hyper-sensitive, an imbalance between transmitter and receptor occurs. Cause by external influences, inflammatories or itching too many nerve signals hit not enough receptors.
  • Accordingly the skin reacts with irritations and redness for defending.
  • Neuroxyl redresses the balance between nerve signals and receptors by increasing the amount of receptors.
  • The skin is desensitized. Irritations, redness and itching will be reduced immediately with long-lasting effect.
 • Microsilver: combats bacteria on skin surface and reduces irritations.
  • Extremely dry and hyper-sensitive skin has a weak and destroyed lipid barrier. Bacteria are able to penetrate into the skin and irritations occur.
  • Microsilver discharges silver-ions and neutralizes the bacteria on skin surface by blocking enzymes and destroying the bacteria’s membrane.
  • BABOR uses high-quality, elementary microsilver, which was developed in years by the Frauenhofer Institut. A special production method trigger a particular surface structure that discharges the silver-ions (no nano particles) for a longer time with depot-effect.
  • Silver is used in medicine, f.ex. for wound patches, disinfectants or as therapeutic agent for would healing.
 • Gamma-Linolenic acid: derived from evening prime rose oil. Restores the lipid barriers by activating the skin’s own ceramide protection. Strengthens the skin’s natural defenses effectively and smoothes roughness.
  • The extremely dry and hyper-sensitive skin has a weak and fragile lipid barrier.
  • This is usually caused by a lack of essential fatty acids (ceramides) in the horny layer. Ceramides are responsible for filling the space between the horny cells and make the horny layer ‘impervious’. If the amount of ceramides is not high enough the horny layer becomes permeable and external irritants or bacteria could penetrate into the skin.
  • Gamma-Linolenic acid activates the skin’s own ceramide production. The intercellular spaces will be completely filled, the horny layer becomes ‘impervious’ again.
  • The skin becomes more resistant against external influences. Moisture loss will be reduced definitely.
 • Lactate: (milk acid) retains the acid mantle, the outer protection layer of the skin and is a very effective natural moisturizing factor.

Bron: Babor Zuid Afrika

VERKRIJGBAARHEID

GEVOELIGE HUID - BABOR REVIEW

De producten van Babor zijn verkrijgbaar op de website van Babor zelf.
Mocht je nu toch wat meer advies willen over welk product voor jou het beste is? Er zijn verschillende salons waar met Babor wordt gewerkt en waar Babor specialisten werkzaam zijn.
Om de salon in jouw buurt te vinden kun je hier klikken.

Was jij al bekend met Babor? Ik hoor graag meer ervaringen 🙂

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May