Jullie zagen de make-up en haarolie van Dr. Pierre Ricaud al voorbij komen. Een fijn budget merk die me toen is bevallen. De skincare van dit merk moest ik natuurlijk ook uitproberen om zo compleet mogelijk te zijn πŸ˜‰
Bij deze, vandaag vind je de huidverzorgingslijn voor de zeer gevoelige huid in dit artikel!Β 

DR. PIERRE RICAUD

Op zich niet heel vreemd als je nog niets van dit merk hebt geprobeerd. Ik was er tot sinds kort ook niet bekend mee. Toch is het een merk die al even mee gaat maar haar winkels heeft in Frankrijk. Vandaar dat je het wellicht ook nog niet kende.
Als je benieuwd bent naar de review over de make-up en de haarolie kun je op de linkjes klikken πŸ™‚
Laten we doorgaan naar de review over de huidverzorging voor de zeer gevoelige huid!

CLEANSING MOUSSE

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

We beginnen met de Cleansing Mousse Sensitive Skin. Waarom? Simpel, omdat dit ook mijn eerste stap is in mijn huidverzorgingsritueel.
De fles bevat 150 ml en is voor €10,90 per 2 te koop op het moment.
Het uiterlijk vind ik alvast erg mooi. Wit voert de boventoon en de zachtroze kleuren maken het hele flesje zelfs lief om te zien. Ik hou ervan.
Grappig ook wel dat het om een mousse gaat. Volgens mij heb ik niet eerder een gezichtsreinigingsmousse gebruikt. Lijkt me op zich wel lekker omdat het erg zacht is denk ik.

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

De mousse is dus geschikt voor de gevoelige huid en bevat dus geen zeep. Dat voor mij betekent: geen trekkerig gevoel na gebruik! Want zeep droogt de huid uit. Is gewoon zo.
De mousse ruikt echt erg lekker! Een zachte geur die me doet denken aan schone was? Denk ik. Sorry ik ben niet heel goed in het beschrijven van geuren haha.
De mousse is inderdaad zacht wanneer ik het aanbreng. Het blijft na aanbrengen niet echt een mousse moet ik zeggen maar veranderd meer in een crème-achtige structuur. Toch verwijdert het wel een groot deel van mijn make-up. De restjes haal ik weg met de producten die ik nu ga reviewen.

CLEANSING LOTION

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Door naar de volgende stap. Inmiddels heb ik mijn gezicht droog gedept (ik wilde dab schrijven.. Jeetje.. Haha), en is het tijd voor de volgende stap. Namelijk het verwijderen van de laatste restjes vuil en make-up.
Hier gebruik ik de 2-in-1 Cleansing Lotion Sensitive Skin. Deze fles bevat 195ml en ook deze koop je voor €8,90 en momenteel krijg je er twee voor die prijs.
Ook deze fles is herkenbaar van deze lijn door de witte kleur en de roze letters.

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Wat grappig is, dit product is een milk en een lotion in één. Scheelt dus tijd en wattenschijfjes.  Dit product bevat geen parfum en is geschikt voor de huid en ook de ogen.
Ik heb mijn ogen er niet mee gereinigd eerlijk gezegd, hier gebruik ik toch het liefst een product voor op oliebasis aangezien ik behoorlijk veel oog make-up kan dragen en echt geen tijd heb om een halfuur te wrijven.
Wel gebruik ik deze voor mijn huid. Je kunt het op een wattenschijfje aanbrengen en over de huid smeren maar je kunt ook de milk meteen in je handen pompen en dit voorzichtig masseren op de huid.
Mijn voorkeur gaat naar het wattenschijfje, en ja, er komt natuurlijk nog wat make-up van de hoekjes van mijn gezicht.

MICELLAIR WATER

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Tot slot hebben we het Micellair Water. Om heel eerlijk te zijn gebruik ik dit vrijwel nooit. Ik reinig mijn gezicht altijd met een facewash om vervolgens een milk of toner te gebruiken om de rest van mijn make-up te verwijderen.
Deze stap gebruik je eigenlijk als eerste (oeps volgorde omgedraaid) Γ³f als je echt geen tijd hebt om onder de douche te stappen of boven de wasbak te hangen. Dan kun je beter micellair water gebruiken dan dat je zo je bed induikt.

Heb je echt geen tijd om je make-up te verwijderen voor het slapen gaan? Reinig dan je gezicht met micellair water. Ga NOOIT met make-up op slapen. #beautysecret

Dit micellair water bevat 200ml en kost €10,90. Het belooft een zachte reiniging te geven en de huid geheel schoon te maken.
In principe doet dit het ook wel. Maar ik gebruik toch redelijk veel make-up en dat kost ook wat tijd. Ik heb het nu dus gebruikt om de restjes make-up te verwijderen die zijn blijven zitten na mijn facewash.
Voelt ook lekker zacht aan. Net als voorgaande producten trouwens.

VERKRIJGBAARHEID & MENING

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Ik ben absoluut blij met deze lijn. Zoals ik al aangaf ben ik niet zo van het micellair water maar kan het handig zijn in een noodgeval of als je echt haast hebt. Veel mensen gebruiken toch micellair water en dan is dit product wel lekker. Alle producten zijn zacht voor de huid en na gebruik voelt mijn huid ook zacht aan en niet trekkerig. Heel fijn!

Dr. Pierre Ricaud is verkrijgbaar via de webshop waar regelmatig aanbiedingen op staan. Momenteel krijg je voor de prijs van één dan ook twee producten. Happy shopping!

Gebruik jij Micellair water? En zo ja, wat vind je er zo fijn aan? Ik ben heel benieuwd.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May