Als het zomer is dan smeren we ons (hopelijk) allemaal in om onze huid te beschermen. Maar hoe zit het dan met het haar? Ook deze heeft bescherming nodig en Keune heeft een nieuwe Sun Shield lijn ontwikkeld speciaal om je haar te beschermen tegen de zon, de zee én zelfs chloor. Lees je mee?

KEUNE

Keune Sunshield lijn SPF

Get your hair summer ready!

Keune is een van oorsprong Nederlands kappersmerk. En is dierproefvrij! De producten die zij verkopen zijn allemaal afgestemd op professioneel gebruik maar ook particulieren zoals jij en ik kunnen de producten aanschaffen.
Over het algemeen kun je de Keune producten bij de betere kapsalons kopen, maar ook online zijn ze te vinden. Even googlen en je hebt ze zo.
Vorig jaar probeerde ik de beschermingsproducten voor de zomer in de vorm van een masker en een olie, de zilvershampoo & conditioner en de salt mousse. Vandaag de shampoo en de conditioner uit de Sun Shield lijn die gloedje nieuw is.

DE SUN SHIELD SERIE

Keune Sunshield lijn SPF

De Sun Shield lijn van Keune beschermt het haar tegen de zon, zout water, regen en meer. Tijdens de warme zomerdagen is deze lijn een echte musthave voor iedere badkamer, aldus Keune.
De essentiële mineralen, UV-filters en actieve proteïnen in de producten beschermen het haar niet alleen maar herstellen het ook.
Het resultaat is zijdezacht, glanzend haar dat makkelijk door te jammer is en mooi te stylen is voor zomerse beachy looks.

De lijn bestaat uit een shampoo, een conditioner en een olie en beschermen én herstellen het haar

De lijn bestaat uit drie producten. Namelijk de shampoo, de conditioner en de olie. Helaas heb ik de olie niet geprobeerd (lijkt me ook heerlijk trouwens) maar wél de shampoo en de conditioner. En hieronder vertel ik je precies wat ik ervan vind.

CARE SUN SHIELD SHAMPOO

Keune Sunshield lijn SPF

Deze shampoo is een milde shampoo die zonbeschadigd haar beschermt en herstelt nadat het is aangetast door overmatige blootstelling aan de zon en chloorwater (ideaal dus ook voor op vakantie!). De shampoo bevat provitamine B5 en een antichloorcomplex dat zonnebrandcrème, chloor en zout water verwijdert. Het haar blijft zacht en gehydrateerd, zelfs na een hele dag strand in de zon. Een fles van 300ml kost 16,75.

De geur is voor Keune-begrippen heel mild

De prijs vind ik reuze meevallen. Het is iets duurder dan drogisterij producten maar dit is natuurlijk ook een kappersmerk.
Ten eerste vind ik de fles heel mooi. Het oogt clean en fris en de zachtroze kleur is mijn lievelings! De geur van de shampoo is voor Keune-begrippen heel mild. Het ruikt fantastisch maar toch heel subtiel. Toch blijf ik het ruiken dezelfde dag nog dat ik mijn haren gewassen heb. Lekker.

Keune Sunshield lijn SPF
Keune Sunshield lijn SPF

CARE SUN SHIELD CONDITIONER

Keune Sunshield lijn SPF

De conditioner wordt beschreven als een hydraterende conditioner voor haar dat aan de zon is blootgesteld. De essentiële mineralen en shea butter (love shea butter) zorgen ervoor dat droge, broze haarlokken weer leven wordt ingeblazen door de intensieve hydratatie. De conditioner maakt het makkelijker het haar te ontwarren en de UV-filter in de conditioner beschermt het haar tegen schadelijke invloeden van de zon.

De conditioner bevat shea butter. Love it!

Ook deze fles ziet er lekker ‘clean’ uit met exact hetzelfde uiterlijk als de shampoo fles. Het enige verschil is dat deze fles iets minder bevat. Namelijk 250ml en kost €17,50. Iets zuiniger doen dus met de conditioner.
De geur van de conditioner is exact hetzelfde als die van de shampoo. Lekker mild en fris. Het doet me een klein beetje denken aan schone was maar dan heel zacht. Ik kan het niet goed omschrijven eigenlijk.
Na het gebruik van de conditioner voel ik direct al dat mijn haar zachter aanvoelt tijdens het uitspoelen. Van zulke conditioners houd ik!

Keune Sunshield lijn SPF
Keune Sunshield lijn SPF

OORDEEL

Keune Sunshield lijn SPF

Ik moet eerlijk zeggen dat ik al een vooroordeel heb over dit merk. Van Keune verwacht ik toch altijd wel goede en kwalitatief goede producten die lekker ruiken en doen wat ze beloven.
Ik kan natuurlijk niet helemaal nagaan of het mijn haar echt beschermt maar ik ben wél naar het strand geweest (en ik heb lekker in de gore Nederlandse zee gezwommen) en ook heb ik in het buitenzwembad gezwommen.
In de maand mei hadden we een mooie hittegolf dus heb ik deze producten goed kunnen uitproberen.

In mei hebben we een mooie hittegolf gehad dus heb ik de producten goed kunnen uitproberen

Van de shampoo heb ik weinig nodig om mijn haar goed schoon te krijgen en zoals ik al aangaf voelde mijn haar na de conditioner meteen al zachter aan. Zo ook na het opdrogen. Mijn haar is van zichzelf al erg droog en poreus en kan dit soort producten dus wel goed gebruiken. Ik heb inderdaad het gevoel dat het zoute water en het chloor mijn haar niet heeft aangetast want na het wassen voelde het weer prima en lekker zacht aan.
Dit zijn zeker producten die ik nog eens zal gaan aanschaffen! Jammer dat ik de olie nog niet heb kunnen proberen want hier heb ik ook wel hoge verwachtingen van. Wellicht komt hij er nog aan!

VERKRIJGBAARHEID

Keune Sunshield lijn SPF

De bovenstaande producten én andere producten zijn te koop bij de betere kapsalons maar zijn ook online verkrijgbaar. Even googlen op de naam en je vindt het zo!

Gebruik jij speciale producten voor je haar als het zomer is?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May