Eén van de meest mooie make-up merken Urban Decay is een samenwerking aangegaan met Jean-Michel Basquiat en daar zijn pareltjes van producten uit gekomen. Alleen de verpakkingen al…. Wauw! In dit artikel vind je de palettes en de lipstick en natuurlijk de look die ik ermee gemaakt heb. Enjoy!

URBAN DECAY

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

Urban Decay was al jaren bekend in Amerika en sinds kort heeft het merk Nederland ook veroverd. Dankzij de beauty bloggers en vloggers is het merk in razend tempo heel populair geworden.
Van oorsprong is het merk Amerikaans en is een onderdeel van het moederbedrijf L’Oreal en is in 1996 ontstaan.
Het merk staat bij PETA geregistreerd als diervriendelijk en er wordt dus nooit op dieren getest.

Urban Decay wil niet in China verkopen omdat zij niet op dieren willen testen. Hoera!

Want (hoera hoera) Urban Decay heeft besloten om NIET in China te verkopen omdat de producten daar wél op dieren moeten worden getest. Eat that MAC (sorry, maar groot applaus voor Urban Decay dus).
Het bekendste palette van het merk is ‘Naked’ en daarmee is Nederland toentertijd dan ook veroverd. Inmiddels kent iedere make-up liefhebber het merk wel en weten we allemaal dat alle items pareltjes zijn.
Het merk verkoopt vooral make-up maar heeft ook een make-up remover lijn die ik heb gereviewd en ook vind je de Vice lippies review hier.
Maar vandaag ga ik het hebben over de Jean-Michel Basquiat collectie. Get ready want het zijn plaatjes!

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

JEAN-MICHEL BASQUIAT COLLECTION

De Jean-Michel Basquiat collectie wordt omschreven als ‘A Collaboration that screams beauty with an edge‘. Love it already.
Van de namen van de tinten tot het kleurgamma én de verpakkingen, alle producten zijn gebaseerd op het werk van de kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Een buitenstaander die tegen de status quo schopte en kleur gebruikte op non- traditionele wijze.Van zijn graffitiwerk tot de manier waarop hij sociale onderwerpen aankaartte met zijn kunst is Jean-Michel Basquiat een perfect fit voor Urban Decay.

Jean-Michel Basquiat is een perfecte fit voor Urban Decay

Basquiat was één van de meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw en behoorde tot de neo-expressionistische beweging. Hij rebelleerde hiermee tegen de conceptuele en minimalistische kunst die de jaren ’70 domineerden.
Deze kunst wordt vaak weergegeven op een rauwe manier met diverse texturen en intense kleuren. Bij Urban Decay zijn ze al jaren fan van deze kunstenaar, dus toen zijn nalatenschap hen benaderde voor een samenwerking konden ze natuurlijk geen nee zeggen.

GOLD GRIOT EYESHADOW PALETTE

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

Laten we beginnen met het grootste palette. Namelijk de Gold Griot Eyshadow Palette die te koop is voor €40. Dit palette is één van de drie palettes die is gebaseerd op zijn schilderen en is, net als de andere palettes, verpakt in een mini reproductie van zijn kunstwerk. Ik vind het echt GE-WEL-DIG!

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

Dit palette bevat acht compleet nieuwe neutraaltinten (my faves). Elke tint bevat het Pigment Infusion System (copyright van UD) waardoor de oogschaduw een rijke kleur heeft, makkelijk blende, en fluweelachtig aanvoelt. Het palette bevat een spiegel en een dubbelzijdig oogschaduw kwastje voor gemakkelijke applicatie.

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

Hierboven zie je een ooglook die ik heb gemaakt met alleen dit palette. Ik heb hiervoor alle tinten gebruikt in dit palette behalve ‘BK’.
Zoals je ziet is het een redelijk neutrale ooglook maar springt de oogkleur er toch lekker uit. Perfect!
De pigmentatie van het palette is inderdaad heel fijn! Let dus op dat je je kwastje even aftikt voor je het aanbrengt op je oog. Het kwastje wat in het palette te vinden is vind ik ook heel fijn.
Met het kortere kwastje kun je perfect de crease invullen en met de zachtere haartjes aan de andere kant blend je de oogschaduw goed uit. EINDELIJK een goede kwast in een palette. Dat is zeldzaam.

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

GALLERY BLUSH PALETTE

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

Het ‘Gallery Blush Palette‘ (€35) is een palette die twee tinten blush bevat, een bronzer en een highlighter. All you need dus basically. Deze veelzijdige tinten zijn geschikt voor iedere huidtint en de Afterglow formule zorgt voor een langdurig kleurresultaat tot 8 uur lang.

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

Zoals je hierboven al kunt zien aan de swatches zijn de poeders heel goed gepigmenteerd. Bouw het dus langzaam op voordat je meteen een hele kwast vol poeder op je wang kwakt.
De bronzer heeft een wat warmere tint en is daarom inderdaad voor iedere huidkleur perfect. Breng deze aan onder de jukbeenderen en bovenaan het voorhoofd bijvoorbeeld om een warme look te creëren. Met de highlighter kun je wel lekker enthousiast gaan werken hoor. Dit kun je van heel subtiel tot lekker catchy aanbrengen.
De blushes zijn in een lichtere en een donkere roze tint dus voor iedere mood heb je een keuze. Ik kies zelf het liefst voor de wat lichtere tint. Maar als je heel blond bent kun je misschien beter voor de wat donkere roze tint kiezen.
Either way. I love them!

LIPSTICK

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

Oh, hallo cute little lipstick! Nou ja, klein. Het is een normaal formaat lipstick maar hij is ZO mooi! Deze Limited Edition Lipstick, te koop voor €19,50 en is verkrijgbaar in drie volledig nieuwe exclusieve tinten Vice Lipstick. Geïnspireerd op de kleuren in de kunst van Basquiat.
Elke tint levert een intens kleurresultaat, met een rijk, crèmig gevoel en het Pigment Infusion System (UD copyright). De dop van de lipstick is van canvas en is bedrukt met de kunst van Basquiat. Voilà, een kunstgalerie in je handtas.

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

De lipstick vind ik zó mooi om te zien, en zo leuk ook dat het lipstick tube van canvas is. Het voelt ook een beetje gek want ik ben het niet gewend maar het is prachtig.
De lipstick is redelijk long lasting en heeft een satijnen finish, althans bij mij. Hij is dus niet mat maar geeft ook geen erge glans. Perfect.
Het is in drie kleuren verkrijgbaar. De kleur in deze review is de ‘Abstract‘ een nude-taupe kleur, verder heb je nog de ‘Exhibition’ een medium paarsroze kleur en de ‘Epigram’ een neutraal sienna kleur (ook HEEL mooi).

LOOK

LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT
LIMITED URBAN DECAY COLLAB MET JEAN-MICHEL BASQUIAT

IMPRESSIE FOTO'S

VERKRIJGBAARHEID

De gehele Limited Edition Collectie van Urban Decay in samenwerking met Jean-Michel Basquiat is vanaf juli beschikbaar bij de geselecteerde ICI PARIS XL winkels en via de webshop van Ici Paris XLde webshop van Ici Paris XL.
HAPPY SHOPPING!

Ga jij deze Limited Edition goodies scoren?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf
Disclaimer

May