Op mijn Instagram heb je het misschien al gezien. Afgelopen maand was ik bij Salon B voor een Rescue Bond Treatment. Daarbij kreeg ik een fijn pakketje om dit thuis voort te zetten. De Rescue Bond Treatment van The Insiders is eigenlijk een soort herstel behandeling. Waar je beschadigd haar weer gezond maakt en laat glanzen. Benieuwd? Je vindt in dit artikel alles over deze behandeling.

THE INSIDERS

The Insiders is een professioneel haarmerk die is gevormd door verschillende haarspecialisten. Kapsters, catwalk stylisten, kleur specialisten en gezond-haar-specialisten.
Ieder product van het merk is ontwikkeld, gevormd en getest door deze professionals die iedere dag met haar te maken krijgen. Het testen van de producten wordt ook door de specialisten zelf gedaan en als het niet goed genoeg is dan sturen ze het gewoon terug naar het laboratorium.
Verder bevatten de producten veel natuurlijke ingredienten waardoor er geen parabenen in de producten zitten én ook is het merk volledig dierproefvrij.
Al eerder heb ik een review geschreven over de haarborstels en de föhnborstel. In dit artikel vind je de Rescue Bond Therapy die ik heb gehad bij Salon B en de thuis verzorging producten.

RESCUE BOND TREATMENT

Afgelopen maand ging ik naar Salon B in Alkmaar voor de Rescue Bond Treatment. Deze behandeling kun je het beste vergelijken met een Olaplex behandeling (die kennen jullie allemaal wel). Deze behandeling is heel geschikt voor mensen die hun haar regelmatig verven, maar ook voor mensen die dat niet doen. De haarschubben sluiten namelijk weer na de behandeling. En daardoor ziet het haar er weer gezonder uit en kan het er weer een tijd tegenaan. Want het is tegelijkertijd weer hersteld.
De behandeling bij Salon B duurde ongeveer een uurtje. En na afloop zag mijn haar er écht ontzettend gezond uit. Dat kun je hierboven op de foto zien. Ik was werkelijk een beetje flabbergasted. Het voelde ook heerlijk zacht. Alsof ik mijn haar had geknipt, de dode punten eruit waren. Terwijl ik dat helemaal niet had gedaan. Super!

RESCUE BOND THERAPIE VAN THE INSIDERS + SHAMPOO & CONDITIONER
RESCUE BOND THERAPIE VAN THE INSIDERS + SHAMPOO & CONDITIONER

Na de behandeling kun je het thuis onderhouden met de Weekly Treatment. Deze is te koop voor €32,50 en kun je online aanschaffen maar ook bij iedere Salon B kopen.
Deze vloeistof is iets minder sterk dan de versie die ze in de salon gebruiken en kun je dus iedere week thuis gebruiken om het haar gezond en mooi te houden. Het herstelt ook de zwavelbruggen van het haar. Net als de salon versie.
Nu ben ik een frequent haarverver dus hou ik van dit soort producten. Op het flesje staat dat je het ongeveer 5 minuten moet laten inwerken. Maar wat ik zelf doe, en wat ook door de professionals wordt aangeraden is om het in het droge haar aan te brengen voor je gaat slapen en het de hele nacht in te laten trekken.
De volgende ochtend spoel je het weer uit en was je je haar. Daarna voelt je haar eigenlijk weer net als in de salon. Heel erg zacht en glanst het ook weer mooi.
De geur is ook heerlijk trouwens. Het ruikt heel erg lekker, alsof je net de kapsalon bent uitgelopen. Ik hou hiervan. En dit is zeker een product wat ik weer aan zal schaffen als het op is.

UNDONE: WALK ON THE BEACH SHAMPOO

RESCUE BOND THERAPIE VAN THE INSIDERS + SHAMPOO & CONDITIONER

Verder kreeg ik ook de shampoo en de conditioner mee uit de collectie ‘Undone‘. Het is de Walk on the Beach Shampoo en verkrijgbaar voor €21,95.
Deze shampoo belooft het haar (natuurlijk) te reinigen, maar daarnaast een beachy hairstyle te geven. Dus lekker veel textuur in het haar zodat het haar voller oogt en je er heel makkelijk krullen bijvoorbeeld in kunt zetten zonder dat ze uitzakken.
De ingredienten zijn seaweed, ginger extract, coconut oil,  orange and lavender oils.

RESCUE BOND THERAPIE VAN THE INSIDERS + SHAMPOO & CONDITIONER

Als eerste wil ik even zeggen dat de shampoo parabenen vrij is, het schuimt ook niet onwijs. Bijna niet zelfs, en dat kan even wennen zijn voor de mensen die dat nog niet eerder hebben gebruikt.
Wat ik zelf doe is het af en toe heel kort onder de douche houden zodat het toch wat meer schuimt, hierdoor weet ik welke gedeelten van mijn hoofd ik nog niet heb gehad.
De geur is ontzettend lekker! Het ruikt heel erg zacht maar heeft toch een pittig toontje. Misschien is dat de combinatie van ginger en orange.
Na het wassen voelt mijn haar wel wat stug aan, maar dat had ik verwacht. Hiervoor gebruik ik dan weer de conditioner.

UNDONE: WALK ON THE BEACH CONDITIONER

RESCUE BOND THERAPIE VAN THE INSIDERS + SHAMPOO & CONDITIONER

Op één been kan je niet lopen. Dus de conditioner hoort er ook wel bij. De Walk On the Beach Conditioner is verkrijgbaar voor €21,95 en komt ook uit de ‘Undone’ lijn.
Deze conditioner maakt het hele plaatje eigenlijk af. Want het houdt de structuur in het haar die de shampoo ook al gaf maar zorgt er wel voor dat je haar doorkambaar is. Het maakt je haar dus ook wat zachter zonder het te verzwaren.
Ook zit er nog een zonne- en warmte bescherming in. Super! Want dan hoef je dit niet nog eens apart in het haar te doen voor je het gaat föhnen, steilen of krullen.
De ingredienten zijn Vitamin E, wheat protein, argan oil, orange oil,  UV filter and heat protection. (X-HP termoprotector).

RESCUE BOND THERAPIE VAN THE INSIDERS + SHAMPOO & CONDITIONER

De conditioner zit trouwens ook in een flesje met een pomp systeem, dat vind ik zelf altijd prettig omdat ik hierdoor nooit per ongeluk teveel knoei als ik niet oplet.
De conditioner ruikt exact hetzelfde als de shampoo, lekker. En laat ik een minuutje of 2 á 3 intrekken voordat ik het uitspoel. Ik voel meteen dat het stugge uit mijn haar is en het meteen zachter aanvoelt.
Wanneer mijn haar droog is merk ik dat het inderdaad meer structuur heeft zonder het gevoel dat je kunt hebben als je een heel stugge beach spray inspuit. Mijn krullen blijven ook echt beter zitten en als ik wat volume poeder gebruik dan heb ik echt een KABAM volume coupe. Top!

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van dit merk zoals shampoos, haar tools en hairstyling producten vind je bij de webshop Salon B.
Ook kun je de producten natuurlijk kopen bij alle Salon B’s in Nederland. Wil je weten waar een Salon B in jouw buurt zit? Dit kun je ook checken op de website. Voer je postcode in en de dichtstbijzijnde salon staat meteen in je beeld!

Heb jij wel eens een herstel behandeling voor het haar gehad?

Deze review bevat diensten/producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May