Het is weer tijd voor de Q&A november editie. Ik krijg namelijk regelmatig beauty gerelateerde vragen in mijn inbox en antwoordde ze natuurlijk altijd netjes en uitgebreid.
Omdat ik denk dat veel meer mensen wat aan deze antwoorden kunnen hebben heb ik besloten maandelijks een Q&A te houden op mijn blog. Vorige maand was de eerste Q&A rubriek en vandaag gaan we gewoon lekker door. Dus heb je vragen? Stel ze hieronder, op Facebook, Instagram, mail of een persoonlijk berichtje.
Hopelijk heb je er wat aan. 

Q&A NOVEMBER

MAKE-UP

Q: Wat is jouw favoriete nepwimper?
A: Ten eerste is mijn favoriete nep wimper ALTIJD diervriendelijk. Ik doe dus niet aan mink lashes. Als je wilt weten waarom mink zo ontzettend akelig is kun je hier het artikel lezen. Don’t worry, er staan geen gekke foto’s bij, ik houd het netjes.
Lashqueen-Lashes-Review-Ivy-Nila-7870Er zijn 2 wimpermerken waarvan ik absoluut zeker weet dat zij diervriendelijk zijn omdat ik de eigenaressen ken en weet dat zij van dieren houden. Ten eerste is er Lashqueen, mijn all time favorite.
Haar wimpers zijn van geweldige kwaliteit en zijn altijd synthetisch. Mijn favoriete lashes zijn momenteel de Nila lashes. Die zijn erg natuurlijk.
Ten tweede hebben we Annytude. Ook zij heeft altijd diervriendelijke lashes. Omdat ik haar lashes nog nooit heb geprobeerd kan ik dus niet vertellen welke mijn favorieten zijn.

Mijn favoriete lashes zijn ALTIJD diervriendelijk


Q: Hoe kies ik de perfecte foundation uit?
A: Dat is lastig en heeft bij mij eventjes geduurd. Eerst moet je de goede kleur zien te vinden en dan de foundation die het mooiste zit op je huid.
We willen er natuurlijk niet te cakey bij lopen maar je koopt ook geen foundation om geen verschil te zien. Het moet jouw probleem gebieden aanpakken.
Ik kan je dus niet een kant en klare oplossing geven, want wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken.
Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Dan kun je kijken naar een foundation op oliebasis, heb je een droge huid? Kies dan een foundation op water basis.
Als je last hebt van acné kies je voor een dekkende foundation die ook mooi zit op jouw huidtype (droog/vet/gecombineerd).
Sephora-haul-Too-Faced-Born-This-Way-Foundation-9233Wil je echt de perfecte foundation vinden dan is een bezoekje aan een parfumerie niet genoeg. No offense, maar ik heb van een medewerker bijna nooit een goede foundation gekregen. Laat je adviseren, neem wat monstertjes mee naar huis en kijk zelf hoe het aanvoelt en eruitziet.
Kijk ALTIJD in daglicht naar de kleur van je foundation, want kunstlicht kan je nog zo mooi laten shinen, als je buiten loopt kan je er nog uitzien als een wortel.
Je kunt mij altijd een mailtje sturen voor persoonlijk advies: info@maycate.com

Die mooie nude lipstick staat prachtig bij mijn vriendin, maar bij mij niet

Q: Waarom is de nude lipstick bij mijn vriendin prachtig en bij mij niet?
A: Heel simpel, een lipstick verschilt per huidkleur. Jammer he! Ik zie soms ook prachtige nude kleuren en als ik deze dan zelf draag dan ziet het er opeens net iets minder mooi uit dan ik me voorstelde.
Het is dan ook niet zo simpel om de perfecte nude lipstick uit te kiezen. Je moet het echt proberen.
clinique-bare-pop-lipstick-nudeToevallig publiceerde ik laatst een artikel over Clinique, zij hebben een handige tool om jouw perfecte nude kleur te bepalen aan de hand van je foundation kleur.
Als je benieuwd bent naar dat artikel kun je die hier lezen. Ik hoop dat je er wat aan hebt. En je kunt dit natuurlijk ook nog als reden gebruiken om lekker te shoppen.

 

SKINCARE

Q: Ik heb last van rode adertjes in mijn huid. Hoe kan ik dit weg krijgen?
A: Ik heb ook last van rode adertjes. Echt heel vervelend! Er zijn verschillende middeltjes hiertegen op de markt.
Zo heb ik bijvoorbeeld een serum van Babor voor dit probleem. Geeft wel wat verschil maar haalt het helaas niet weg.
babor-couperose-dual-review-1090Bij de crème zit ook een concealer die de roodheid in de huid verbergt. Een review hierover kun je hier vinden.
Heb je echt last van gesprongen adertjes dan helpt een crème je niet. Ik heb namelijk wat spinnetjes op mijn huid. Dit zijn gesprongen adertjes en geven dus rode vlekjes. Op mijn gezicht, maar vooral op mijn decolleté en zelfs op mijn handen.
Aan het einde van deze maand ga ik hiervoor naar de dermatoloog om ze weg te branden. Het wordt helaas niet vergoedt door de zorgverzekeraar omdat het een cosmetische ingreep is. Maar het is wel weg!

Je huid heeft altijd vocht nodig. Vet, droog of gecombineerd

Q: Mijn huid is altijd vet. Hoe kom ik daar vanaf?
A: Waarschijnlijk gebruik je dan ook uitdrogende huidproducten (voor een vette huid). Jammer! Want dit maakt je huid er niet beter op. Omdat je huid ineens een klap krijgt en al het vet wordt weggehaald gaat je huid juist talg aanmaken. En dat veroorzaakt, juist: een vette huid.
Esse-rich-moisturizer-review-3719Wat je nodig hebt is sowieso wél een hydraterende crème want je huid heeft altijd vocht nodig, vet of niet. En reinig altijd de huid goed ’s morgens en ’s avonds met een milde gezichtsreiniger. Want hoe agressiever de reiniger is, hoe meer talg je huid gaat aanmaken. Een cleanser op natuurlijke basis is ook erg fijn voor een huid die uit balans is.
Kijk eens op de website van Esse, zij hebben echt geweldige producten voor een huid die problemen veroorzaakt, en lost deze op zonder agressieve ingrediënten.
Tot slot, drink veel water! En gebruik een foundation op waterbasis. Geen olie dus!

HAARVERZORGING

Hoofdschilfers worden verergert door het dragen van een knot, staart, pet of hoofddoek

Q: Ik heb allemaal schilfers op mijn hoofd, hoe kom ik daar vanaf?
A: Schilfers en roos, ze zijn echt heel vervelend. Ik heb er ook last van, zeker als mijn haar is geverfd dan heeft mijn hoofdhuid echt een uitbraak.
De reden van schilfers is sowieso een droge of een beschadigde hoofdhuid. Vaak komt het door het dragen van een knot, staart, hoofddoek of pet. Je hoofdhuid raakt hierdoor van slag omdat er aan wordt getrokken of het amper het daglicht ziet. Probeer dit te minderen, zeker ’s nachts kun je je haar gewoon los dragen zodat je hoofdhuid weer wat hersteld.
Wat bij mij goed heeft geholpen zijn maskertjes, en dan vooral op de hoofdhuid.
the-soap-pharmacy-shampoo-conditioner-zonder-siliconen-review-natuurlijke-_2188Mijn favoriete haarproduct is momenteel dat van The Soappharmacy, hier heb ik afgelopen week een artikel over geschreven. De producten zijn vrij van alle schadelijke stoffen zoals siliconen, SLS etc. Wat voor je hoofdhuid ook een verschrikking is.
Ik gebruik deze conditioner ook eenmaal per week als maskertje. Goed over het haar verdelen en ook lekker over je hele hoofdhuid aanbrengen. Dit heeft mijn hoofdhuid tot rust gebracht, de conditioner verzorgt namelijk de huid ook.
Enige nadeel is dat je volume na dit masker even ver te zoeken is, maar liever dat dan schilfers op mijn hoofd.

PERSONAL

Q: Wat vind jij ervan dat Beautygloss gaat stoppen met bloggen?
A: To be very honest, ik volgde Mascha niet echt op de voet dus ik zal er niet heel erg wakker van liggen. Het is jammer dat wel. Ze heeft natuurlijk een stempel op de beautybloggerswereld gezet en was een van de eerste beautybloggers van Nederland.
Zelf vind ik haar keuze aan de ene kant begrijpelijk, ze gaat verder met vloggen. De toekomst ligt bij het vloggen, de nieuwe generatie kijkt meer naar video’s dan naar blogs. Alhoewel ik niet denk dat bloggen aan het doodbloeden is.
Als ik om me heen kijk, en naar mezelf dan merk ik dat veel mensen het geduld niet hebben voor een vlog. Maar dat zal de oudere generatie misschien zijn 😉
Zelf blijf ik lekker bloggen, ik vind het veel te fijn om foto’s te maken en te schrijven. En daarnaast, ik vind het veel te awkward om mezelf terug te zien op video.

Ik vind het veel te awkward om mezelf terug te zien op video


Q: Waar wordt jij nu echt gelukkig van?
A: Echt gelukkig wordt ik van rust. Yep, ik ben een saai oud vrouwtje. Geef mij de bank, een kop thee, een dekentje en netflix en ik ben gelukkig. Nou ja, mijn vriend en mijn hondjes mogen natuurlijk niet ontbreken.
Ook word ik gelukkig van vakantie (rust, maar dan in een fijne omgeving) van samen zijn met familie en vrienden en het redden van honden.
Nou, ik ben geen held hoor. Ik red zelf geen honden maar ik volg een aantal stichtingen op de voet. Mijn eigen Joep is een Roemeentje en is gevonden in een bos met zijn broertje als pups.
JoepUiteindelijk heeft Joep bij mij zijn plekje gevonden en zijn broertje ook in Nederland. Geweldig! Ik hoop dan ook van harte dat meer mensen kiezen om een hond uit het buitenland te adopteren.
De stichtingen zijn tegenwoordig gelukkig goed bezig om zoveel mogelijk honden en katten te castreren/steriliseren zodat in de toekomst de zwerfdieren hopelijk tot het verleden horen. Kijk eventjes op de website van Abandoned Pets Foundation. Ze doen ontzettend goed werk!

Dit was het voor deze maand. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Heb jij nu een vraag die nog niet gesteld is? Heb je advies nodig op beautygebied?
Dat kan haarverzorging zijn, skincare of make-up, maar persoonlijke vragen mogen ook. Je kunt dan hieronder een reactie achterlaten met jouw vraag. Ook op mijn social media kanalen of in een privé bericht kun je jouw vraag stellen.
Fijn weekend!

Stel jouw vraag hieronder in een reactie of bij 1 van mijn social media kanalen

May