Real Techniques brengt vaak nieuwe kwastensets uit. Zo ook deze Sculpting set. Een set die eigenlijk de basis kwasten heeft voor je highlighter/bronzer oftewel het sculpten van je gezicht.
In dit artikel laat ik je zien welke kwasten er in deze set zitten én zit er nog een verassing in het doosje ook. Lees dus het artikel even verder! 

REAL TECHNIQUES

Real Techniques kennen we allemaal wel toch? Staat bekend om de make-up tools zoals vooral de kwasten maar ook de make-up blenders/sponzen.
RT is mijn favoriete merk als het gaat om kwasten, ze hebben ze allemaal. Eerder heb ik al reviews geschreven over de Limited Edition Your Picks de Miracle Sponge,  en de Multitask set. Oh en vergeet niet de mooie Diamond Sponge.
Vandaag is de Sculpting set aan de beurt. Een set die dus speciaal is ontwikkeld voor het highlighten en contouren.

REAL TECHNIQUES: SCULPTING SET

Sculpting Set

Het hardcore contouren is een beetje over in 2017. De natuurlijke contouring en highlighting zijn het wel helemaal. Dus contouren met een bronzer en natuurlijk die glow. Zeker mooi in de zomer als je huid een beetje gebruind is. I love it.
Deze set is speciaal ontwikkeld om te highlighten en te contouren. Je kunt er overigens ook gewoon hardcore mee contouren hoor, als dat je ding is. Dan go for it!

Soft contouring is het ding voor 2017. Hardcore contouren is een beetje over.

De set bestaat uit drie make-up kwasten. De sculpting brush, de fan brush en de setting brush. En guess what, er zat een verassing in het pakketje want er zat ook een bakje bij waar de kwasten in neergezet kunnen worden! Leuk!!

REAL TECHNIQUES: SCULPTING SET

DE KWASTEN

REAL TECHNIQUES: SCULPTING SET

Wist je dat alle kwasten van RT van synthetisch materiaal zijn? En dus diervriendelijk en dus ook geschikt voor vegans? Dan weet je dat dus nu! De haren van de kwasten zijn altijd lekker zacht en ik reinig ze persoonlijk 1 keer in de week met een speciale brush cleanser. Zo houd je de kwasten zo lang mogelijk mooi.
De meeste kwasten die ik van RT heb gebruik ik dagelijks en heb ik al zeker meer dan 1.5 jaar. Dus ze gaan ook lang mee!
De volgende kwasten zitten in de sculpting set:

SCULPTING BRUSH

REAL TECHNIQUES: SCULPTING SET

De Sculpting Brush is ideaal voor het gebruik van een bronzer of de donkere kleuren van het gezicht. Dus het contouren. De kwast loopt schuin af en is compact waardoor je prima netjes kan werken en de bronzer op een mooie gelijkmatige manier kan aanbrengen onder de jukbeenderen.
Ook kun je met deze kwast de contour aanbrengen bij je haargrens en de kaaklijn. De kwast wordt aangeraden om te gebruiken met poeders maar kan ook gebruikt worden om te blenden als je een vloeibare contourcrème gebruikt.

FAN BRUSH

REAL TECHNIQUES: SCULPTING SET

De Fan Brush is een waaier kwast. Je kent het vast wel. Deze kwast zit exclusief in deze set en als je al een fan brush hebt dan gebruik je hem waarschijnlijk om subtiel je highlighter mee aan te brengen.
Ik hou écht van fan brushes. Ook deze is heel zacht en ook dun waardoor je dus de highlighter goed kunt opbouwen of een heel subtiele glans wilt aanbrengen.
Op je jukbeenderen of op je neusbrug maar ook op het cupido boogje van je lip (my favorite). Leuke tip: een Fan Brush kun je ook goed gebruiken om de fall out van je oogschaduw te corrigeren. It works!

SETTING BRUSH

REAL TECHNIQUES: SCULPTING SET

De Setting Brush is een lieve klein zachte kwast. Deze kwast gebruik ik persoonlijk altijd voor een hardcore highlighter. Dus wil je geen subtiele glans maar gewoon een keiharde glow op je gezicht dan raad ik je deze kwast aan 😉
Ook is deze kwast goed te gebruiken om onder je ogen af te poederen na je concealer (om creasen te voorkomen). Gebruik dan het liefst een translucent powder en doe het direct na het aanbrengen van de concealer. Geen vieze lijntjes meer!

VERKRIJGBAARHEID

REAL TECHNIQUES: SCULPTING SET

De kwasten van RT zijn verkrijgbaar bij een heleboel webshops en winkels. Voor €29,99 heb je deze set.
Je kunt deze set vinden bij onder andere bol.com, Wehkamp, The Make-up Spot, Boozyshop en Beau Make-up Stores.
Happy shopping!

Welke RT kwast is jouw favoriet?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May