Wil je meer dekking voor je foundation en ben je daarom op zoek naar een nieuwe foundation? No stop! Probeer eerst eens de duo sponge van Real Techniques, de nieuwste make-up spons voor een medium tot hoge dekking. You’re welcome!

REAL TECHNIQUES

REAL TECHNIQUES DUO SPONGE

Real Techniques kennen we allemaal wel toch? Staat bekend om de make-up tools zoals vooral de kwasten maar ook de make-up blenders/sponzen.
RT is mijn favoriete merk als het gaat om kwasten, ze hebben ze allemaal. Eerder heb ik al reviews geschreven over de Limited Edition Your Picks de Miracle Sponge,  en de Multitask set. Oh en vergeet niet de mooie Diamond Sponge.
Meer Real Techniques reviews vind je  hier.

MIRACLE DUAL-ENDED EXPERT SPONGE

REAL TECHNIQUES DUO SPONGE

Real Techniques heeft weer een pareltje van een nieuwe spons toegevoegd in de collectie. Namelijk de Miracle Dual-Ended Expert Sponge.  Deze spons is verkrijgbaar voor maar €7,99 en heeft, zoals je ziet, twee kleuren.

De spons doet me een beetje denken aan de reguliere spons van RT. Vanwege de vorm; de puntige bovenkant en de platte onderkant, en de oranje kleur.
Deze spons is speciaal ontwikkeld om je foundation en concealer volledig dekkend aan te brengen.

REAL TECHNIQUES DUO SPONGE
vREAL TECHNIQUES DUO SPONGE

De spons gebruik je dus droog. Niet zoals we gewend zijn. Want normaal gesproken maak je de spons nat, knijp je de spons uit en dan heb je een ‘damped’ spons. Dus een vochtige make-up spons.
Deze keer dus niet! Hierdoor wordt de foundation nóg dekkender aangebracht.

De oranje kant is voor de foundation bedoeld. Dit is ook het makkelijkst met de platte kant. Hiermee kun je de grote oppervlakten goed meenemen maar door de hoekjes kom je ook goed bij plekjes naast de neus bijvoorbeeld.
De roze kant is weer bedoeld om te contouren, te highlighten en de blush aan te brengen.
Tegenwoordig zie je steeds vaker vloeibare contourcrèmes, highlighters en blushes. Met de vingers kan dat nog wel wat vlekkerig worden. Met deze spons is dat dus niet zo.

REAL TECHNIQUES DUO SPONGE

De prijs vind ik van RT altijd heel goed. Zeker betaalbaar voor een spons.
Ik heb de spons droog gebruikt en dat was wel eventjes wennen. Ik ben namelijk gewend om de spons toch vochtig te gebruiken maar ook weleens wat vochtig te spuiten met een fixing spray.
Ik kreeg het idee dat de spons al het product op zou nemen maar dat valt reuze mee. Met de hoekjes en de puntjes kom ik goed bij alle delen van mijn gezicht.
Ik moet zeggen dat ik het toch fijner vind dat het ietsjes vochtig is voor een ‘dewy’ finish. Zeker in de zomer vind ik dat mooier. Ik spray dus toch een klein beetje gezichtsspray op de spons..
Doe je het niet, dan is het effect inderdaad heel dekkend en ook goed mat. Doet absoluut wat ‘ie belooft!

Carmen fohn
Carmen fohn

VERKRIJGBAARHEID

Real Techniques is onder andere verkrijgbaar bij Boozyshop, de Make-up Spot en bol.com. Maar ook vind je dit merk tegenwoordig gewoon bij de Etos!

Wat is jouw favoriete tool van Real Techniques?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May