Als je veel binnen bent met de verwarming aan, kan de droge lucht je huid flink uitdrogen. Naast zeepvrije reinigingsproducten en korter douchen is er nog meer wat je kunt doen om je droge huid te verzorgen. Dit zijn de beste trucs om een schrale, droge huid weer te laten stralen: 

8 TIPS BIJ EEN DROGE HUID DOOR HET BINNEN ZITTEN

1. VERANDER VAN DAGCRÈME

Als je huid is uitgedroogd doordat je veel binnen zit, is het tijd om van dagcrème te veranderen. Je huid heeft nu eenmaal wat meer voeding en verzorging nodig. Kies een rijkere dagcrème die je huid niet alleen verzorgt, maar ook haar beschermlaagje aanvult én tegelijkertijd hydrateert. 

Bij een crème die hydrateert en de huidbarrière helpt herstellen, kun je denken aan Deep Hydration Face Cream van Honest Beauty. Ook Weleda Hydraterende Dagcrème is een goed idee als je zowel wilt inzetten op hydratatie en bescherming. Het duurt vaak wel even voordat deze crèmes zijn ingetrokken, dus je moet even geduld hebben voordat je je make-up kunt aanbrengen. 

Mocht je niet willen wachten tot je crème is ingetrokken, dan is Hydratation Boost Cream van Sand & Sky een goede optie. Deze gelachtige crème trekt zeer snel in, zodat je je meteen kunt opmaken. 

2. REINIG JE GEZICHT MET ZACHTE PRODUCTEN

Een droge huid ontstaat doordat de huidbarrière van je huid is aangetast. Om deze weer te helpen herstellen, kies je het beste voor zachte, pH-neutrale reinigingsproducten als je je gezicht ’s ochtends en ‘ s avonds schoonmaakt en make-up verwijdert. Denk aan de Cleansing Oil van Whamisa. 

Ook een product als amandelolie is heel zacht voor de huid en kan make-up prima verwijderen als je het op een wattenschijfje doet en daarmee over je gezicht gaat.

3. KIES EEN HYDRATERENDE FOUNDATION

Wil je je vale, droge winterhuid een gezond kleurtje geven? Kies dan een hydraterende foundation, zoals die van Sans Soucis. 

4. ZORG DAT JE VOLDOENDE VOCHT BINNENKRIJGT

Hoewel niet iedereen ervan overtuigd is dat water drinken helpt bij een droge huid, is het zeker een goed idee om voldoende vocht binnen te krijgen. Zeker als de lucht in huis droog is en je veel binnen bent. Een lekkere en gezonde manier om vocht binnen te krijgen, is het drinken van fruitsmoothies. Hier vind je 14 makkelijke recepten. 

5. NEEM VAKER EEN MASKER

Als je huid is uitgedroogd, heeft ze wat extra aandacht nodig. Neem vaker een masker om je huid extra voedingsstoffen aan te bieden en haar te helpen herstellen. Fijne maskers zijn bijvoorbeeld die van Starskin of Kokostar. 

6. VUL DE HUIDBARRIÈRE AAN

Bij een droge huid is het zaak om je huidbarrière aan te vullen met vetten en oliën. Bijvoorbeeld met de Shea Butter Wonder Oil van Dr. Organic, Weleda Skinfood Crème, Beauty Facial Oil van Honest Beauty of de Soothing oil uit de Kruidvat Skin Science collectie. 

7. NIET TE HARD SCRUBBEN

Regelmatig scrubproducten gebruiken kan de huidbarrière aantasten en dat moet je juist niet hebben met een droge huid. Toch blijft scrubben ook bij een droge huid een goed idee. Je wilt namelijk nog steeds dode huidcellen verwijderen voor een stralende look 

Als je gaat scrubben, kies dan voor een mild product zoals de scrub van Clinique City Block of de Sugar Scrubs van L’Oreal. Scrub maximaal drie keer per week. 

Je kunt ook zelf een scrub maken van kokosolie. Dit natuurproduct vult de ruimtes tussen de huidcellen op, waardoor je huid weer glad wordt. Daarnaast dragen de vetzuren in deze olie bij aan het herstel van de natuurlijke barrière, zodat je huid vocht beter kan vasthouden. 

8. ZO VERZORG JE DROGE LIPPEN

Eén van de beste dingen die je kunt doen om de droge huid van je lippen te verzorgen, is je lippen verwennen met een hydraterend masker. Verzorg ze daarna met Eos Pure Hydratation Lipbalm, Dr. Paw Paw Shea Butter Balm of Weleda Skinfood Lippenbalsem en ze zijn gegarandeerd weer glad en zacht. Ga zeker geen loszittende velletjes lostrekken, want dat maakt het alleen maar erger. 

Auteur: nutribites.nl

May